DRET A DECIDIR

El president de CECOT, sobre la consulta: "La democràcia no ens fa por. Ens preocupa molt la intolerància i la ignorància"

Antoni Abad diu a Catalunya Ràdio que la majoria d'empresaris de la patronal catalana no dubten de la "viabilitat" d'una Catalunya Independent

El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, defensa el dret a decidir dels catalans sobre el seu futur polític i afirma que "en principi, no dubtem de la viabilitat d'una Catalunya independent". Tanmateix, admet que els empresaris estan "preocupats" per com s'està desenvolupant "el procés", i assegura que, si bé la "democràcia" no els fa "por", els "preocupa molt la intolerància i la ignorància", en una referència directa al veto a la celebració de la consulta imposat pel govern espanyol.

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Abad ha afirmat que "el 97% de la nostra base associativa –més de 8.000 empreses– està convençuda que Catalunya no pot continuar en la mateixa situació d'ara", i ha subratllat que "el més normal és que, com a persones adultes, ens puguem fer preguntes".

El president de Cecot també ha volgut esvair els fantasmes d'un boicot mutu entre Catalunya i Espanya i ha assegurat que "la majoria de la població i dels empresaris d'una banda i de l'altra ni ens desitgem el pitjor ni ens volem la ruïna els uns als altres". "Les coses estan més tranquil·les del que alguns ens volen fer creure", ha conclòs.

Més continguts de