ELECCIONS BASQUES
Política 06/10/2012

Basagoiti demana el vot per trencar el "pacte independentista" d'Urkullu i Mas

El ministre d'Agricultura defensa que és el moment dels "valors fonamentals, de la unitat d'Espanya, i de la convivència i la solidaritat"

Efe
2 min
El candidat del PP basc, Antonio Basagoiti, en un acte de campanya

Laguardia (Àlaba)El president del PP basc i candidat a lehendakari, Antonio Basagoiti, ha demanat aquest dissabte el vot per al PP en les eleccions basques del 21 d'octubre per "trencar" "l'acord d'independència" del president del PNB, Iñigo Urkullu, i del president català, Artur Mas, per "dissoldre" Espanya. Basagoiti ha rebut el suport a la seva candidatura del ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, durant un acte de campanya a Laguardia, municipi vitivinícola de La Rioja, en el qual també han participat el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, el senador per Àlaba Ramón Rabanera i el diputat general d'Àlaba, Javier de Andrés. Basagoiti ha recordat que, tot i que a Euskadi han intentat "eliminar" física i ideològicament durant anys els populars, els representants del PP segueixen als carrers defensant les seves idees i dient que se senten bascos i espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat del PP ha centrat les seves crítiques al PNB i en el seu "procés d'independència", que ha titllat de "barbaritat i disbarat" i que, segons ha dit, només serveix per generar més problemes a les famílies i per "carregar-se d'un cop de ploma" el prestigi dels bascos, la seva economia, la convivència i la tranquil·litat. Ha assegurat que Urkullu i Mas s'estan "sincronitzant" per "atacar a duo" la Constitució i desestabilitzar Espanya i ha afegit que el PP és l'"únic" partit que pot trencar aquest pacte per "posar més problemes a Espanya" . "La majoria dels bascos no vol la ruptura i la independència, sinó estabilitat i tranquil·litat, i el PP és l'únic partit basc que ho garanteix perquè els socialistes no sabem ni on estan", ha incidit.

Per la seva banda, Arias Cañete ha insistit que només el PP és un veritable partit "nacional" que pot ser el fre a l'independentisme i a la deriva nacionalista del PNB perquè és el moment dels "valors fonamentals, de la unitat d'Espanya, i de la convivència i la solidaritat". "S'han obert fronts independentistes en massa parts", ha alertat el ministre, i alhora ha recalcat que el que "toca" ara és fer pinya i "remar en la mateixa direcció" per contrarestar els que plantegen la independència "amb enorme irresponsabilitat ".

Segons la seva opinió, aquest no és el moment de "pensar en picabaralles" o en les polítiques "dures", però necessàries, que està aplicant el govern estatal per tirar endavant a Espanya. És el moment, ha indicat, dels valors fonamentals, de la unitat d'Espanya, de la convivència i de la solidaritat perquè el país, ha insistit, "no està per petiteses, sinó per mirar endavant i conquerir el futur".

stats