Política 26/07/2015

Castellà assegura que UDC i el PSC són "crosses de l'unionisme"

"La tercera via és una via morta, és una síndrome d'Estocolm", assegura el portaveu de Demòcrates de Catalunya

Europa Press
1 min
Antoni Castellà, Núria de Gispert, Joan Rigol i Mercè Jou, els quatre principals representants d'Hereus UDC1931, plataforma constituïda pels crítics d'UDC / EFE

BarcelonaEl portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, ha assegurat que UDC i el PSC són "crosses de l'unionisme", i ha criticat que qualifiquin la llista unitària de Junts pel Sí de ser un "poti-poti". Ho ha dit en una jornada de debat del partit a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) davant més de 150 voluntaris, on ha afirmat que UDC i el PSC critiquen la llista unitària perquè no volen renunciar als seus interessos particulars i s'estimen més mantenir els seus privilegis "davant del sofriment" dels catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La tercera via és una via morta, és una síndrome d'Estocolm", ha insistit Castellà, i ha assegurat que Catalunya ha de convertir-se en un estat ric i equitatiu amb una economia social de mercat que emani d'una economia del coneixement. Ha recordat que les eleccions del 27-S no són unes eleccions autonòmiques, sinó un comicis per substituir el referèndum que el govern espanyol no ha permès fer.

Durant la trobada amb els voluntaris, Demòcrates de Catalunya ha definit els diferents Espais Demòcrates supracomarcals de comunicació i coordinació de voluntaris per encarar la campanya de les eleccions del 27-S. També han definit la política de finançament i donacions, que es basa a renunciar als crèdits bancaris i a potenciar les àrees de donacions i micromecenatge ('crowdfunding').

El partit ha subratllat que, pocs dies després de la seva fundació, ja tenen 22 alcaldes, 118 regidors, 15 consellers comarcals i 5 consellers municipals.

stats