CONGRÉS D'UNIÓ
Política 14/05/2012

Castellà es perfila com el dirigent més ben posicionat de cara al relleu de Duran

Antoni Castellà, secretari d'Universitats i membre del comitè de govern d'Unió, se situa a la 'pole position' per quan Josep A. Duran i Lleida decideixi plegar. El seu entorn l'acompanya a l'executiva d'Unió

Oriol March
1 min
Antoni Castellà, al darrere de Duran, és secretari d'Universitats del Govern i aspira a ser el successor de Josep A. Duran i Lleida.

SitgesEl punt final dels congressos dels partits sempre són el primer pas del que vindrà els quatre anys següents. El que ahir va tancar Unió no serà, ni de bon tros, una excepció. Josep A. Duran i Lleida va ser reescollit al capdavant del comitè de govern democristià, però al sotabosc d'Unió les fitxes es mouen. A la direcció hi ha integrades cinc persones explícitament independentistes (Antoni Castellà, Marta Vidal, Pep Martorell, M. Assumpció Laïlla i Carles Sala) que tenen la intenció d'aprofitar els pròxims anys per agafar posicions de cara al relleu de Duran. Un relleu, però, que no se sap ben bé quan serà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts consultades indiquen que Castellà ha vinculat el suport al líder democristià –havia 'festejat' amb Josep Maria Vila d'Abadal– al fet que Duran li cedeixi el lloc d'aquí a quatre anys. "Però en l'últim congrés li va prometre el mateix, i mira què ha passat", asseguren les mateixes fonts. De moment, ell i el seu sector faran servir el pes de què gaudeixen dins la direcció per mirar d'apujar el to nacional.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats