CRISI A CIU
Política 17/06/2015

Els crítics d'Unió amb càrrec es rebel·len: no sortiran del Govern

Antoni Castellà, líder del sector renovador, demana un congrés extraordinari per decidir si van per separat de CDC i amb un programa no independentista a les eleccions

O. March / R. Mateos
1 min

BarcelonaEls membres crítics de la direcció d'Unió que formen part del Govern es rebel·len i no abandonen l'executiu. Així ho ha anunciat el seu líder, Antoni Castellà, que ha reclamat un congrés extraordinari per decidir si Unió es presenta separadament de CDC a les eleccions del 27-S amb un programa contrari a la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Castellà, que és secretari d'Universitats i Recerca dins del departament d'Economia que capitaneja Andreu Mas-Colell, ha deixat clar que no pensa acatar la decisió presa pel comitè de govern d'Unió aquest dimecres, en el sentit que tots els càrrecs d'Unió a la Generalitat pleguin, en ple xoc amb Convergència pel seu emplaçament a Unió a definir-se sobre la independència. "No dimitiré per pressionar el president de la Generalitat perquè renunciï a la independència", ha dit Castellà.

Castellà no és l'únic membre del bloc independentista dels democristians que actualment ocupa un càrrec al Govern. També ho fa, per exemple, el secretari d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala. Un altre nom és el del director general de Recerca, Josep Martorell, igualment alineat amb el sector sobiranista.

stats