CRISI AL PSC
Política 17/01/2014

Castells aposta per construir un gran projecte polític d'obediència només catalana que inclogui el PSC

Ernest Maragall es proposa treballar per "la confluència d'iniciatives i per a l'eclosió del projecte polític que esdevingui l'alternativa catalana d'esquerres"

Acn/ara
2 min
Antoni Castells entrevista a Amb Independència

BarcelonaL'exconseller del PSC Antoni Castells creu que ara no és el moment de crear un nou partit perquè seria "afegir un nou partit als molts que ja hi ha". En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha defensat la necessitat de treballat per construir un gran projecte polític que aspiri a "ser majoritari, que sigui progressista i d'obediència estrictament catalana", que també hauria d'incloure el PSC. De totes maneres, Castells ha deixat clar que el moment de fer-ho possible no és "ni avui ni demà". D'altra banda, l'exconseller ha expressat el seu reconeixement als tres diputats díscols i ha destacat que van fer una "demostració de dignitat, coratge i coherència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Castells ha explicat que el manifest que aquest dijous s'ha fet públic en suport als diputats díscols defensa la "necessitat clamorosa que té Catalunya de construir un gran projecte polític que aspiri a ser majoritari, que sigui progressista i d'obediència estrictament catalana". Segons el text del manifest, els signants fan una crida "a treballar, a mitjà termini, pel redreçament de l'espai socialista i per a la construcció d'una alternativa catalana d'esquerres".

Un projecte, però, que segons Castells, no es pot construir de manera immediata. "Convidem a confluir en aquest camí per fer possible en el seu moment, que no és avui ni demà, la constitució dels grans estats generals de l'esquerra catalana", ha assegurat.

L'exconseller desitja que el PSC se sumi a aquest procés i ha opinat que avui el partit liderat per Pere Navarro no representa l'alterativa catalana d'esquerres. "El que s'ha de fer és sumar, no dividir, si les meves manifestacions serveixen per dividir no servirien per fer cap servei", ha afegit.

Ernest Maragall vol un nou projecte polític

Al seu torn, el partit d'Ernest Maragall, Nova Esquerra Catalana, ha emès un comunicat en què també tracta la qüestió d'un projecte polític socialista i catalanista. "A partir d'ara ens proposem treballar de forma oberta i amb plena determinació, per a la confluència d'iniciatives i per a l'eclosió del projecte polític que esdevingui l'alternativa catalana d'esquerres responent a la demanda de la societat catalana i a la configuració de l'espai socialista compromès plenament amb la voluntat de la ciutadania i en la lluita per una Catalunya lliure, justa i de progrés", defensa la formació, que també mostra "suport explícit" als tres diputats díscols del PSC.

stats