Política 21/06/2012

Castells aposta per reconstuir un projecte polític progressista i "autònom del PSOE"

L'exconseller d'Economia afirma a Catalunya Ràdio que ho veuria "amb simpatia" però descarta "ser candidat de res"

Acn
2 min

BarcelonaL'exconseller d'Economia Antoni Castells ha assegurat aquest dijous que apostaria per reconstruir un projecte polític "de signe progressista i que aspiri a ser majoritari a Catalunya i autònom del PSOE". En una entrevista a Catalunya Ràdio, Castells ha descartat ser "candidat de res", tot i que "tractaria d'ajudar perquè el projecte tirés endavant" i ha afirmat que "no es pot fer sense el PSC, però no ho pot fer només el PSC".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Castells ha destacat que és "imprescindible" a l'hora de negociar un pacte fiscal amb el govern de l'estat que les forces polítiques de Catalunya vagin unides. "Quan Catalunya va junta té molta força perquè aleshores Espanya no es pot permetre prescindir de Catalunya", ha dit Castells. Per l'exconseller socialista, no s'ha de fer servir el pacte fiscal "com a projectil per anar uns contra els altres" i ha advocat per "anar junts" i "compartir complicitats". En aquest sentit, ha lamentat que en la seva etapa al Govern no hi hagués unitat política entre les forces catalanes i ha desitjat a l'actual executiu que "tingui més sort" de la que va tenir ell.

"Es van passar un any disparant contra el govern que jo representava i no ho vaig aconseguir. Va ser molt difícil" ha recordat Castells respecte el paper de l'aleshores oposició. L'exconseller que ha dit que és "bàsic" que hi hagi aquesta unitat, tot i que ha admès que cada partit té "hipoteques" i "hi ha la temptació de fer-ho servir per anar contra els adversaris polítics".

Castells ha evitat polemitzar sobre el seu llegat al Govern i s'ha remès a la conferència que va impartir fa un any al Cercle d'Economia. Ha afirmat, però, que "es van dir coses desajustades" respecte la situació financera de la Generalitat i que durant aquests mesos no ha respost per no donar "un espectacle lamentable". L'exconseller ha negat que el govern socialista deixés un "dèficit estratosfèric causat per una despesa absoluta" i l'ha atribuït a un "ensorrament dels ingressos" causat per l'esclat de la bombolla immobiliària.

D'altra banda, l'exconseller ha aplaudit que l'actual Govern continuï amb l'emissió de bons patriòtics i ha dit que l'executiu "està fent el que havia de ser" i que "no havia gaire més opció".

stats