Política 07/07/2014

Antoni Castells creu que el federalisme ha fracassat i considera un "nyap" la proposta del PSOE

L'exconseller i exdirigent del PSC diu a Catalunya Ràdio que "el federalisme queda gran per a la majoria de comunitats autònomes i petit per a Catalunya"

Efe
1 min

BarcelonaL'exconseller d'Economia i exdirigent del PSC Antoni Castells considera que la reforma constitucional que preconitza el PSOE és un "nyap" perquè, segons el seu parer, no canvia res, i assegura que el socialisme català ja va tenir un "fracàs" en el seu intent de transformar Espanya en un estat federal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El PSC ha treballat sincerament per intentar una transformació federal d'Espanya i constato que no, que no ho hem aconseguit, que ha estat un fracàs", ha dit aquest dilluns l'exconseller en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què ha considerat que "el federalisme queda gran per a la majoria de comunitats autònomes i petit per a Catalunya". Castells ha recordat els intents fets, en aquesta línia federal, pels exlíders socialistes i expresidents catalans Pasqual Maragall i José Montilla.

L'exconseller ha criticat, alhora, la reforma federal del PSOE: "A mi em sembla un nyap, i més si és el federalisme de què parlen, aquest federalisme de Granada d''escolti, no es preocupin, que tot seguirà igual'. És aquest el federalisme de què parlem?", ha afirmat.

L'exconseller d'Economia ha qüestionat igualment que el PSOE plantegi la seva reforma federal com un "succedani" de la consulta sobiranista.

stats