CANVI DE CICLE
Política 04/01/2014

Unió denuncia que és una "clara contradicció" que CDC identifiqui la consulta amb la independència

Antoni Font reclama als dirigents convergents que deixin "tranquil·la" la formació democristiana sobre el sentit del seu vot el 9-N

Efe
2 min

BarcelonaEl vicesecretari general d'Unió, Antoni Font, ha instat aquest dissabte els dirigents de CDC a deixar "tranquil·la" UDC i els ha advertit que, encara que Convergència hagi "canviat de registre" i tot i les seves "contradiccions", els democristians seguiran sense definir-se sobre la consulta sobiranista fins que es convoqui.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Efe, Font ha criticat la "clara contradicció", que "no afavoreix Catalunya ni el procés", que hi ha "entre les cartes del president Artur Mas als líders de la UE demanant suport perquè es pugui realitzar la consulta i identificar aquesta exclusivament amb la independència", com fa CDC. "Si Convergència ha canviat de registre –ara és independentista–, a Unió no tenim res a dir. Però sí reclamem que ens deixin tranquils, i que no facin declaracions que pretenen orientar el sentit del nostre vot", ha subratllat.

Font ha afegit que "en tot cas no es pot identificar la consulta amb la independència". "El programa electoral de CiU i, per tant, el compromís de la federació no és la independència, sinó el dret a decidir i fer una consulta el 2014. Precisament aquesta ha estat la base que ha permès un ampli acord sobre la pregunta. Aquest és també el compromís d'estabilitat parlamentària amb ERC. I Unió centrarà els seus esforços en això, en el fet que es pugui fer la consulta", ha insistit.

Font creu que "ara és imprescindible triplicar els esforços perquè la consulta pugui ser una realitat, independentment de l'horitzó que cadascun es fixi". "Ara és el moment de triplicar els esforços per fer possible que els catalans puguem votar, per fer viable la consulta. Abans que res cal garantir que els catalans puguem votar. En el seu moment ja tocarà fer campanya electoral, però ara cal assegurar que es pugui dur a terme la consulta", ha apuntat.

Font ha recordat que la seva formació, Unió, prendrà una decisió sobre el sentit del vot en la consulta en el moment en el qual aquesta es convoqui. "No ho farem abans per molt que CDC faci declaracions", en al·lusió a les abocades per dirigents com les del vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, que ha expressat els seus dubtes que Unió faci campanya en contra de la independència amb vista a l'eventual consulta sobiranista que el Govern pretén celebrar el pròxim 9 de novembre.

De la mateixa manera, Font ha recordat que CiU no ha acordat encara cap campanya sobre el sentit del vot en el referèndum d'autodeterminació.

stats