Política 08/06/2016

Antonio Baños: "Que la CUP voti igual que García Albiol em regira l'estómac"

Entrevistat a 'El món a RAC1', l'exdiputat s'ha mostrat en desacord amb la decisió de la formació de mantenir l'esmena a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat per al 2016

Ara
2 min
El candidat de la CUP, Antonio Baños, va deixar clar que no donarien suport explícit a la investidura d’Artur Mas, però va assegurar que tampoc farien el “joc a l’Estat”.

Barcelona"Estic trist. Que avui la CUP voti igual que García Albiol em regira l'estómac". Així de contundent s'ha mostrat aquest dimecres l'exdiputat Antonio Baños sobre la decisió de la CUP de mantenir l'esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat per al 2016, decisió que la formació va adoptar ahir, després d'una reunió de tres hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entrevistat per Jordi Basté al programa 'El món a RAC1', Baños ha insistit que no li "sembla bé" dir "a la gent que 870 milions d'euros no apareixeran. Eren uns pressupostos polítics i simbòlics i crec que aquest és el pes que ahir no es va valorar".

"La meitat de la CUP estava a favor d'aprovar-los"

L'exdiputat ha recordat que "la meitat de la CUP estava a favor d'aprovar" els pressupostos, perquè entenia que, "més enllà de les contingències petites", aquesta passa era important per "demostrar que el Parlament i el Govern funcionen i que estan engreixats per votar les lleis de desconnexió".

"Començo a creure que només l'Esperit Sant sap com funciona la CUP", ha etzibat Baños, que, malgrat tot, considera que el procés "pot continuar": "ha passat tantes catàstrofes i mutacions que pot continuar viu". A més, l'entrevistat no deixa de considerar "normal" les tensions entre la CUP, ERC i CDC: "Són partits que competien i ara han de col·laborar".

Baños ha admès que "la CUP continua pensant que CDC els està aixecant la camisa amb el tema de la independència", i ha recordat que "CiU abans no era independentista".

"Qui mana a la CUP?"

Preguntat sobre "qui mana" realment a la CUP, Baños ha recalcat que això "no es pot dir, perquè depèn": "És la segona legislatura de la CUP, és un partit nou, municipalista, i el joc de forces és molt complex".

stats