Debat socialista
Política 29/08/2013

Balmón demana als dirigents del PSC que participin a la Via Catalana que siguin "conseqüents"

El número dos del PSC diu a Catalunya Ràdio que el "soroll" que fan alguns membres del partit dóna arguments als "adversaris" per dir que el PSC "no sap on va". Mostra "respecte" per la decisió de Chacón de deixar el Congrés

Ara
2 min

BarcelonaEl PSC no "castigarà" els dirigents que vulguin anar a la Via Catalana. Ara bé, "cal tenir en compte que és una manifestació independentista", i si alguns dirigents socialistes hi assisteixen, han de ser "conseqüents" amb les seves accions, i ser "conscients" que estan dins d'un partit que "no pensa igual". Així s'ha expressat en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio' el secretari d'Acció Política del PSC, Antonio Balmón, que ha llançat una advertència als crítics: "Tu no pots estar votant a favor de les idees federals del partit i sortir i dir que vols la independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El número dos del PSC s'ha reafirmat en l'article publicat el cap de setmana a 'El Periódico', en què carrega contra els que fan "soroll", però adverteix que es va "manipular" la seva intenció: "Jo no qüestiono les idees discrepants, sinó les conductes" que trenquen la cohesió.

Balmón considera que el "soroll" que fan alguns membres del partit dóna arguments als "adversaris" per dir que el PSC "no sap on va", i ha assegurat que la postura que defensa la direcció del partit és la línia aprovada per majoria al Consell Nacional del partit.

Escalada de tensió entre la direcció i els crítics

El xoc entre la direcció i els crítics del PSC ha anat a l'alça els darrers dies. El primer en engegar la polèmica va ser el mateix Balmón en un article publicat a 'El Periódico' aquest cap de setmana en que assegurava que "sobren" alguns dirigents del PSC que es dediquen a fer "soroll" i que tenen "conductes irresponsables" i "irrespectuoses". L'article va rebre les crítiques de la diputada i exconsellera Marina Geli, de l'exconseller Joaquim Nadal, del diputat Xavier Sabaté i del líder socialista a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, entre d'altres veus rellevants dins del partit. Una de les més contundents va ser l'exconsellera i exdiputada Montserrat Tura, que va qualificar de "desassenyat" voler foragitar els crítics i dividir el partit. Balmón, lluny de claudicar, va respondre ahir que està "fart" de les lliçons de Tura.

Els crítics erigeixen l'Agrupament Socialista

Dirigents com Marina Geli i Àngel Ros formalitzen avui a Torroella de Montgrí la constitució formal d'Agrupament Socialista com a corrent intern del PSC. El moviment donarà llibertat als seus membres per assistir a la Via Catalana, un acte que el primer secretari del partit, Pere Navarro, ha rebutjat de ple pel fet de ser una acció clarament independentista. Balmón s'ha mostrat respectuós amb la celebració d'aquesta reunió i ha dit que "tots els grups d'oponió que intenten, dins del partit, tirar-lo endavant és respectable".

"Respecte" per la decisió de Chacón de deixar l'escó al Congrés

Balmón també ha qualificat de "respectable" la decisió de l'exconsellera de Defensa Carme Chacón de deixar el seu escó al Congrés dels Diputats. El número dos del PSC ha remarcat que es tracta d'una decisió "personal" fruit d'una reflexió "durant un temps que ha estat convuls". "És respectable i entenc perfectament les seves raons", ha dit Balmón que, tanmateix, ha evitat valorar-les: "No sóc jo qui ha d'interpretar la seva decisió", ha conclòs.

stats