FINANCES PÚBLIQUES
Política 17/06/2014

El govern espanyol avisa ara que no canviarà el model de finançament fins que no creixi la recaptació

Antonio Beteta afirma que "mentre no creixi el pastís econòmic, qualsevol canvi en el sistema portaria insuficients recursos"

Efe
1 min

ValènciaEl secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha condicionat aquest dimarts la reforma del sistema de finançament autonòmic a l'increment de la recaptació i ha advertit que, fins que no creixi, no hi haurà un sistema que pugui ser assumit per totes les regions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Beteta ha fet aquestes declaracions a València, el final d'una conferència impartida pel conseller d'Hisenda, Juan Carlos Moragues, organitzada pel Fòrum Europa-Tribuna Mediterrània, en la qual ha actuat com a presentador. "Mentre no hi hagi més recaptació no hi haurà un sistema de finançament que pugui ser assumit pel conjunt de les comunitats; cap està en situació de superàvit, totes tenen dèficit com l'Estat, dins o fora dels objectius, però amb dèficit", ha afegit.

Segons l'opinió del secretari d'Estat, la labor de l'executiu central se centra a garantir el creixement econòmic, basat en el rigor dels comptes i l'ajust del dèficit, i abaixar els impostos "perquè empreses i famílies puguin gastar".

Però "mentre no creixi el pastís econòmic, qualsevol canvi en el sistema (de finançament) portaria insuficients recursos perquè no hi ha un volum de diners suficient. Hem de treballar entre tots en un sistema productiu més eficient, el turisme, les exportacions i la reducció de despeses innecessaris", ha dit.

De fet, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ja va alertar dilluns que no creia que es complís el compromís del govern espanyol d'aplicar el nou model de finançament el 2015.

stats