Política 24/08/2014

Ada Colau és partidària de treure urnes al carrer si el TC prohibeix la consulta

La líder de Guanyem Barcelona votarà 'sí' a la independència perquè és "una oportunitat per conquistar més i millor democràcia"

Efe
2 min

BarcelonaAda Colau, la portaveu del moviment Guanyem que impulsa una candidatura a l'alcaldia de Barcelona, és partidària de desobeir una hipotètica prohibició de la consulta sobiranista per part del Tribunal Constitucional (TC) i treure les urnes al carrer el 9 de novembre que ve.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Igual que desobeïm parant desnonaments per defensar un dret fonamental, en el cas de la consulta també estem parlant d'un dret que s'ha d'exercir, no mendicar", afirma Colau en una entrevista amb l'agència Efe.

Així, Colau explica que des de Guanyem es farà "tot el possible" perquè es pugui votar el 9 de novembre encara que el TC suspengui o prohibeixi la consulta, incloent-hi la desobediència civil, perquè, segons el seu parer, la consulta "no es pot postergar més".

Per Colau, les consultes "no haurien de ser il·legals", ja que prohibir-les "atempta contra la idea de democràcia".

La portaveu de Guanyem, a més, es mostra partidària del "dret a decidir" no sols en la qüestió territorial catalana, sinó que l'amplia a aspectes com la sanitat, l'educació o l'habitatge, i això fa que, per Colau, la ciutadania tingui dret "a poder decidir en tot".

"Hi ha molts altres temes que són essencials i crucials i que no poden estar a l'espera per dirimir-se de si un dia Catalunya és independent o no", aprofundeix Colau.

Colau, malgrat que no es defineix com una persona nacionalista ni independentista, considera la possibilitat de votar pel doble 'sí' en la consulta plantejada per al 9 de novembre en tant que és "una oportunitat per conquistar més i millor democràcia".

En aquest sentit, l'activista veu en el procés sobiranista una palanca de canvi per "discutir totes les regles del joc i refer les institucions de forma més democràtica".

Així i tot, creu que això només passarà "si el procés sobiranista el segueix protagonitzant la ciutadania com fins ara".

stats