Política 04/09/2014

'Ara és l'hora', l'himne de la V que es cantarà a les 17.14 h

Un cor de mil cantaires interpretarà el tema i els manifestants s'hi podran sumar. L'ANC fa públic el vídeo per estimular les inscripcions

Ara
2 min

BarcelonaUn cor de mil cantaires i centenars de milers d'espontanis. És l'efecte que busquen els organitzadors de la V de la Diada Nacional, la suma de milers de veus entonant alhora un himne que busca remarcar la transcendència d'una jornada que es preveu històrica. L'himne, titulat 'Ara és l'hora', s'ha fet públic aquest dijous amb un vídeo amb subtítols, per animar tothom a aprendre's la lletra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cor format per mil cantaires interpretarà 'Ara és l'hora' a les 17.14 h, en el moment precís en què comenci la V. La música és la de 'Saule, Perkons, Daugava' (Sol, Tro, Riu Dvina Occidental), un himne letó de Martins Brauns. La lletra l'ha fet Jaume Ayats, adaptant 'Meditació última', un poema de Miquel Martí i Pol.

En el vídeo promocional s'alternen imatges de les últimes Diades, en especial la Via Catalana del 2013, amb les del Cor Jove de l'Orfeó Català, que interpreta l'himne a l'interior de l'antic mercat del Born, un escenari central de la Diada del Tricentenari.

Quan falta una setmana per a la Diada Nacional, les inscripcions a la V que organitzen conjuntament l'ANC i Òmnium Cultural han superat ja la frontera psicològica de les 400.000. La presidenta de l'Assemblea, Carme Forcadell, s'ha mostrat aquest dijous convençuda que abans de l'11 de Setembre se superaran els 450.000 inscrits de l'any passat i que la mobilització es convertirà "en la més gran de la història d'Europa". Les inscripcions a la Via Catalana 2014 es poden fer al web de l''Ara és l'hora'.

L'any passat es van sumar a la Via Catalana 1,6 milions de persones, una xifra que es pretén superar amb la V, que hauria d'omplir les dues principals avingudes de Barcelona, la Gran Via i la Diagonal. Un cop s'acabi els organitzadors de l'esdeveniment seran rebuts al Palau de la Generalitat pel president del Govern, Artur Mas.

stats