Política 30/09/2014

'Ara és l'hora': "El dia 9 de novembre votarem i guanyarem"

La plataforma unitària de l'independentisme civil expressa en el manifest unitari de les concentracions d'aquest dimarts al vespre el seu "suport ferm a les institucions catalanes que han convocat la consulta per al 9-N" i replica a la suspensió del TC activant la que vol ser "la campanya política més gran que s'ha fet mai a Europa"

M. Colomer
2 min

Barcelona"El dia 9 de novembre votarem. I guanyarem". D'aquesta manera acaba el manifest unitari que aquest dimarts al vespre la plataforma de l'independentisme civil 'Ara és l'hora' llegirà en totes les concentracions que es faran davant dels ajuntaments catalans. En el manifest, que llegirà a la plaça Sant Jaume de Barcelona l'actriu Sílvia Bel, 'Ara és l'hora' considera la suspensió de la consulta per part del Tribunal Constitucional "un nou atac a les institucions democràtiques" del país, "un nou cop de porta a la democràcia". També han deplorat la "total dependència" del Tribunal Constitucional al govern d'Espanya, que "posa en evidència el poc respecte que els poders públics espanyols tenen per les regles democràtiques".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Davant d'aquest episodi, els homes i dones demòcrates d'aquest país expressem el nostre suport ferm a les institucions catalanes que han convocat la consulta per al dia 9 de novembre", clama el manifest, que adverteix: "Davant d'aquest intent d'emmudir-nos, la societat catalana diem ben fort: més democràcia". 'Ara es l'hora' ha convocat per a aquest vespre davant de tots els ajuntaments del país una concentració per rebutjar la sentència del TC i donar el tret de sortida a la campanya a favor de la independència en la consulta del 9-N, que mantenen viva. A la concentració de la plaça Sant Jaume de Barcelona hi participaran les presidentes de l'ANC i Òmnium, Carme Forcadell i Muriel Casals, respectivament, i representants de tots els partits sobiranistes.

Tret de sortida a "la campanya política més gran que s'ha fet mai a Europa"

Després de recordar que el 9-N té el suport àmpliament majoritari de la ciutadania, del Parlament i dels municipis, 'Ara és l'hora' anuncia l'avançament de l'inici de "la campanya política més gran que s'ha fet mai a Europa". Volen sumar a la campanya 100.000 voluntaris –ara ja n'hi ha 35.000– per arribar a totes les llars del país amb una campanya "festiva, il·lusionant i decidida que implica tota la ciutadania en la construcció d'un país nou, d'un nou estat democràtic".

La campanya s'iniciarà aquest mateix vespre amb una crida a unir-se a la iniciativa anomenada 'País groc', i les presidentes d'Òmnium i l'ANC, acompanyades de Pere Mas, Joan Lluís Bozzo, Carles Canut, Ada Parellada i Toni Soler, iniciaran simbòlicament l'anomenada 'gigaenquesta' –una enquesta de sis punts en cadascuna de les llars catalanes–, que pretén conèixer el país que imaginen els catalans.

stats