Política 10/10/2019

ERC i JxCat carreguen contra el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya pel seu discurs: "Vergonya i infàmia"

El vicepresident Aragonès critica que Pedro Garrido "es posicioni políticament" i la JEC "calli"

Ara/agències
2 min
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, aquest dijous al ple del Parlament

BarcelonaERC i JxCat han coincidit aquest dijous en carregar contra el polèmic discurs que va fer el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, en un acte aquest dimecres a Sant Andreu de la Barca.

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha assegurat que és una "vergonya" que el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya s'hagi posicionat "políticament a favor d'una determinada ideologia" i que la Junta Electoral Central (JEC) "calli". En una intervenció al ple del Parlament, ha ironitzat que el lema de la campanya del 10 de novembre del PSOE, Ahora, Gobierno. Ahora, España, "s'assembla molt" a l'històric lema del cos policial: Todo por la patria.

El número dos del Govern ha fet una crida a la ciutadania a mobilitzar-se "pacíficament" i "transversalment". A les portes que es faci pública la sentència de l'1-O, Aragonès ha reiterat que l'octubre del 2017 no hi va haver "cap tipus de violència" i que no hi ha "indicis" per parlar dels delictes de rebel·lió i sedició. "L'única sentència justa és l'absolució", ha apuntat.

També ha dit que al Govern li "pertoca" canalitzar políticament el "descontentament" de la ciutadania amb "propostes institucionals". Així, ha defensat treballar per garantir els drets fonamentals així com els civils i polítics, i ha apel·lat a l'esperit de la mobilització transversal del 3 d'octubre del 2017.

Eduard Pujol

També s'ha mostrat molt crític amb el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya el portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, que ha definit així el discurs: "Infàmia, indigne i vergonya". Ha considerat que el que es va veure ahir a Sant Andreu de la Barca "no és la manera de representar a ningú en un país occidental". Pujol ha exigit que l'institut armat aclareixi si tenen pensat "tornar a pegar els ciutadans" i ha considerat que el que hauria de fer Garrido, sobretot, és demanar perdó per les càrregues policials de l'1-O de 2017.

Declaracions del portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol.
stats