Política 12/09/2019

Aragonès condemna els actes de "grups minoritaris" davant el Parlament per la Diada

Nega que Torra els hagi esperonat i JxCat lamenta les agressions contra periodistes de TVE

Acn
1 min
Aragonès

BarcelonaEl vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha celebrat avui la "jornada festiva" de la Diada i ha condemnat els actes de "grups minoritaris" davant el Parlament i l'agressió a una periodista de TVE. En una entrevista a Tele 5, el també adjunt a la presidència d'ERC ha negat que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi esperonat aquestes actuacions, tal com diu Cs. Es tracta, segons ha dit, d'actuacions "molt minoritàries", que no representen l'independentisme.

D'altra banda, Aragonès ha defensat que s'ha de buscar uns solució política al "problema polític" i ha assegurat que la via penal no resoldrà res. "Per moltes sentències [que hi hagi], els independentistes no desapareixerem", ha afegit. Aragonès no ha entrat en les xifres concretes de manifestants a la Diada respecte a les edicions anteriors i ha dit irònicament que celebra que ara es donin per bones xifres anteriors que s'havien qüestionat. "En qualsevol cas, centenars de milers de persones han sortit al carrer per defensar el dret a l'autodeterminació i demanar una solució política a un conflicte polític", ha afegit.

Preguntat per les relacions entre JxCat i ERC, Aragonès ha respost que els matisos entre els dos partits són "molt menors" en comparació amb com es relacionen el PSOE i Unides Podem, d'una banda, o el PP i Cs, de l'altra.

En roda de premsa des del Congrés, la diputada Laura Borràs també ha condemnat les agressions que van tenir lloc al Parc de la Ciutadella contra periodistes de TVE i ha expressat la seva “absoluta solidaritat” amb la treballadora de TVE.

stats