Política 20/01/2021

Aragonès no descarta que el TSJC fixi una nova data per a les eleccions entre el 14 de febrer i el 30 de maig

Roldán rebat el Govern i denuncia "falta de consens" a l'hora d'ajornar els comicis

Ara
1 min
Aragonès no descarta que el TSJC fixi una nova data per a les eleccions a cavall entre el 14-F i el 30-M

BarcelonaEl vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha afirmat avui en una entrevista a RAC1 que no descarta que el TSJC fixi una nova data per a les eleccions entre el 14 de febrer i el 30 de maig. "Quan entres en un tribunal no saps mai com acabarà", ha dit, tot i que ha afirmat que "normalment es desestimen o s'estimen sencers els recursos presentats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aragonès ha defensat que "no hi ha cap raó" per anul·lar el decret que suspenia les eleccions del 14 de febrer i ha assegurat que és "correcte" des d'un punt de vista tècnic, abans de reiterar que confia plenament en els serveis jurídics de la Generalitat. "Nosaltres vam demanar les indicacions al gabinet jurídic, i el decret és jurídicament molt sòlid", ha insistit.

Pel que fa a les declaracions del vicepresident del Parlament, Josep Costa, demanant dimissions, ha apuntat que la candidata de JxCat, Laura Borràs, "l'ha desautoritzat o corregit" posant-se al costat del Govern i defensant la "legalitat" del decret. "Sempre defensaré les decisions del Govern, les proposi un departament o un altre. És un govern de coalició i les decisions són col·legiades", ha afegit.

El vicepresident també ha subratllat la "unanimitat" de tots els partits a l'hora d'acordar l'ajornament de les eleccions, tot i que la número dos de la llista del PP, Lorena Roldán, ha qualificat de "presa de pèl" la reunió perquè no havia "consens" i ha acusat l'executiu en funcions de no dialogar i acudir a la cimera amb la data alternativa ja pensada. Després de titllar el decret de convocatòria del 30 de maig de "nyap jurídic", l'exdiputada de Cs ha avisat que les eleccions se celebraran "quan digui la justícia".

stats