Política 17/08/2020

Aragonès: "Ens hem guanyat que hi hagi una taula de negociació amb l'Estat"

El vicepresident del Govern reclama al govern espanyol que "despolititzi la justícia"

Ara
2 min
El vicepresident Pere Aragonès

BarcelonaSense data encara per a la segona taula de diàleg, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha tornat a insistir aquest dilluns en la necessitat de continuar amb la negociació política amb el govern espanyol per resoldre el conflicte català. "Ens hem guanyat que hi hagi una taula de negociació amb l'Estat", ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio. "Hem de persistir en la via política, perquè quina altra via té majoria democràtica a Catalunya? No n'hi ha cap altra", ha defensat Aragonès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el vicepresident de la Generalitat ha augurat que aquesta taula de diàleg "es tornarà a reunir tard o d'hora", tot i que no s'ha atrevit a posar cap data. L'acord a què havia arribat ERC amb el PSOE era que la segona reunió de la taula de diàleg seria al mes de juliol, però no s'ha acabat produint. "Sabíem que el govern espanyol hi aniria arrossegant els peus, perquè qui té la capacitat d'avançar i de guanyar és la part catalana", ha justificat.

Aragonès, a més, ha fet una crida a "no abandonar mai la via del diàleg", perquè "quan la partida es juga en termes judicials, penals, de Fiscalia, jutges i Guàrdia Civil ja sabem com juguen". "Hi ha sectors que respondran amb força perquè volen seguir mantenint el monopoli de la força i la seva situació de privilegi", ha afirmat Aragonès en referència a les crítiques dels partits de l'oposició.

"Despolititzar la justícia"

En aquest sentit, el també coordinador nacional d'ERC ha reclamat al PSOE i a Unides Podem que "despolititzin la justícia i les postures conservadores del ministeri fiscal". "Veiem que hi ha sectors retrògrads i d'extrema dreta intel·lectual que impregnen les tesis de la Fiscalia i del poder judicial", ha lamentat. En aquest sentit, ha criticat la manera d'operar de la Guàrdia Civil i el ministeri fiscal amb l'independentisme amb "informes falsos" que "han convertit el dret a vot en una acusació de rebel·lió i finalment un delicte de sedició" que ja afecta altres àmbits polítics.

"Això que s'ha aplicat a l'independentisme primer s'aplica a l'independentisme i després es comença a aplicar a altres moviments polítics", ha alertat. Ha posat com a exemple la investigació sobre presumptes irregularitats financeres de Podem o la causa que es va obrir al delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, per les manifestacions del 8 de març.

stats