Política 15/06/2018

Aragonès s'ha reunit amb tots els partits, inclòs Ciutadans, per abordar assumptes econòmics de la legislatura

El partit taronja no es va voler reunir amb Torra perquè hi havia el llaç groc a la Generalitat

Europa Press
2 min
Pere Aragonès : “A Catalunya ja es paguen els impostos que s’han de pagar, el problema és qui els recapta”

BarcelonaEl vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, s'ha reunit durant els últims dies amb representants de tots els grups parlamentaris. Aquesta vegada, Ciutadans ha acceptat reunir-se amb el conseller –ho va fer aquest dimecres–, mentre que va rebutjar trobar-se amb el president de la Generalitat la setmana passada perquè el president no va despenjar la pancarta en suport als presos del Palau de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del Govern han assenyalat a Europa Press que és una ronda de contactes amb tots els portaveus dels grups i amb diputats que aborden assumptes d'economia per explicar "què s'està fent des del departament" que dirigeix Aragonès. Les mateixes fonts expliquen que Torra estava al cas d'aquesta primera ronda de contactes iniciada pel vicepresident del Govern. Aquesta trobada ha sigut una "primera presa de contacte formal per veure on era cadascú", han apuntat altres fonts.

Una de les principals missions d'Aragonès és confeccionar els pressupostos del 2019, perquè JxCat i ERC encara no tenen els suports garantits –la CUP ha reiterat que no hi donaran suport si són uns comptes "autonòmics"–. La setmana passada, Torra va estendre la mà als comuns per tal que donessin suport als comptes. El grup que encapçala Xavier Domènech es va obrir a parlar-ne. De tota manera, en la trobada que Aragonès ha mantingut aquest divendres amb els comuns no s'ha abordat aquesta qüestió.

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha explicat que han intercanviat opinions sobre l'estat de les finances de la Generalitat i li ha demanat a Aragonès que el Govern vagi "a les reunions sobre el model de finançament" que proposi l'Estat. En declaracions a Europa Press, ha exposat que també li han reclamat "gestos per facilitar el diàleg, com ara deixar d'amenaçar amb incomplir la llei, garantir la neutralitat de les institucions i condemnar la violència dels CDR".

stats