Política 14/06/2018

Aragonès avisa que si s'exclou la "sobirania" del diàleg es tornaran a viure situacions "que ningú desitja"

El vicepresident del Govern reclama un diàleg "sense condicions i sense renúncies"

Acn
2 min
Pere Aragonès : “A Catalunya ja es paguen els impostos que s’han de pagar, el problema és qui els recapta”

BarcelonaEl vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha avisat aquest dijous que si no s'aborda a fons la qüestió de la "sobirania" de Catalunya i s'exclou del debat amb el govern espanyol, el problema continuarà i d'aquí un temps tornarien "situacions que ningú desitja". En una entrevista a la Cadena SER, Aragonès ha afirmat que amb el govern de Pedro Sánchez hi ha una oportunitat que ara s'ha de veure si té base o és només de "gestos", i ha volgut deixar molt clar que el diàleg entre governs s'ha de fer "sense condicions i sense renúncies" per les dues bandes. Per a Aragonès, la solució que es pugui trobar a la situació actual ha de ser votada per la societat catalana, i ha dit que "la llei no ha de ser el límit del debat polític".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Aragonès s'ha mostrat expectant davant de si el nou govern de Sánchez obre una nova etapa basada en el diàleg. "Hi ha una oportunitat que està per veure si té bases fortes o és passatgera, de gestos i molt superficial. Hi ha una oportunitat de començar una nova etapa presidida pel diàleg, sense condicions però sense renúncies. No renunciarem al nostre projecte polític i no exigirem al govern espanyol que renunciï al seu", ha defensat.

Aragonès ha assegurat que continuaran defensant la necessitat que sigui la societat catalana qui decideixi el futur, i ha afegit que en democràcia això es fa a través d'un referèndum d'autodeterminació, com en els casos d'Escòcia i el Quebec. En aquest context, ha instat els que defensen la unitat d'Espanya a apostar per un referèndum, una posició que segons el vicepresident "legitimaria molt més" la seva posició.

Preguntat per l'aposta de l'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de tornar al 2010 –quan el Tribunal Constitucional (TC) va sentenciar sobre l'Estatut–, Aragonès li ha retret que plantegi ara el que no va fer fa 8 anys, quan era el president del govern espanyol. "Ara agafa la màquina del temps per plantejar una solució que hauria d'haver adoptat en el seu moment. I el fet de no haver-la adoptat i que no hi hagi cap altra proposta és el que ha provocat en part la situació actual", ha afegit.

stats