EUSKADI BUSCA LA PAU
Política 03/09/2011

Aralar aprova en assemblea el preacord per anar amb Bildu el 20-N

El 61,4% dels militants avalen l'acord amb EA, Alternatiba i l'esquerra abertzale

Efe
1 min
Aralar ha votat avuij en assemblea la seva integració en la coalició abertzale

PAMPLONAAralar ha acceptat avui per un 61,4% dels vots l'oferta d'EA, Alternatiba i l'esquerra abertzale per crear una candidatura conjunta a les Corts Generals en els pròxims comicis. Segons ha informat Aralar en una nota, s'han comptabilitzat un 61,4% dels vots a favor, un 35% en contra, el 3% d'abstencions i un 0,44% de vots en blanc, després d'un debat que s'ha prolongat durant tot el matí i que ha estat "plural i enriquidor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les mateixes fonts traslladen la valoració "molt positiva" realitzada pel coordinador general d'Aralar, Patxi Zabaleta, després de conèixer el resultat. Hores abans, el mateix Zabaleta ha explicat als periodistes que en l'assemblea s'ha debatut i votat el preacord assolit per la comissió negociadora d'Aralar amb les dels partits EA, Alternatiba i "l'altra sensibilitat" de l'esquerra abertzale, que són les formacions que integren Bildu.

No obstant això, Zabaleta ha estat molt insistent a l'advertir que Aralar "no està negociant amb Bildu", sinó amb els tres partits esmentats, que porten a terme aquesta iniciativa de forma individual.

Respecte d'això, després de conèixer la votació, l'esquerra abertzale, EA, Alternatiba i Aralar han fet públic un comunicat conjunt en què revelen que durant aquesta setmana han treballat en la possibilitat de concórrer junts a les eleccions, i que les quatre parts han constatat la "sintonia" existent en "qüestions importants" de cara a la cita electoral. Això "obre la possibilitat d'assolir consensos fonamentals per a la creació d'un subjecte electoral nou" per a les pròximes eleccions, ja que els quatre signants tenen com a objectiu presentar una oferta "capaç de defensar els interessos d'Euskal Herria com a nació en les principals institucions del Estat ". L'acord serà un dels eixos del congrés de la formació del 17 de setembre.

stats