Política 12/03/2012

Arcadi Oliveres: "La vaga no serà un punt d'inflexió"

El president de Justícia i Pau creu que els sindicats "no defensen prou els treballadors sense feina"

Acn
2 min
El president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres / ACN, Pere Francesch

BarcelonaTot i creure que la vaga general s'ha de fer, el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, creu que aquesta convocatòria "no serà un punt d'inflexió" i ha assegurat que tot seguirà igual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la presentació del seu nou llibre 'Diguem prou!' (Angle Editorial), Oliveres ha recordat aquest dilluns que la vaga fins i tot estava entre les previsions del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Oliveres també s'ha mostrat crític amb els sindicats, i els ha acusat de "defensar molt els treballadors que tenen feina i poc els que no en tenen".

Així mateix, ha volgut deixar clar que no critica els sindicats igual que critica el PP, perquè "amb els sindicats hi té coincidències". Ha recordat que al mes d'agost els ciutadans van dir en un 60% que donaven la raó als 'indignats', però tres mesos després van votar partits amb una "posició contrària" al que aquests defensen. "Això vol dir que hi ha una població disposada a empassar-se moltes coses", ha apuntat. Per això, creu que s'ha de fer pedagogia política. "La vaga general no serà un punt d'inflexió", ha afegit. En qualsevol cas, creu que la convocatòria s'hauria de fer i que és un símptoma.

Així mateix, Oliveres ha criticat els sindicats. D'una banda, creu que defensen poc les persones que s'han quedat sense feina, i de l'altra, "han perdut el tren de la internacionalització". "Un sindicat ha de plantar cara a l'empresa de tu a tu, però avui en dia l'empresa és transnacional i si no es fan comitès d'empresa internacionals s'avançarà poc".

Ha remarcat que l'etapa de pedagogia política ha de durar bastant perquè "la gent no ha reaccionat i després s'han de fer camins col·lectius i particulars". Oliveres creu que entre els models col·lectius no li desagrada el camí dels 'indignats', com per exemple per evitar desnonaments o que es tanquin ambulatoris.

stats