En breu
Política 12/06/2012

Arenas renuncia a presidir el PP andalús pel fracàs electoral

2 min

Un adéu després del 25-M

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Javier Arenas no repetirà com a president del PP andalús després de no ser capaç d'obtenir la majoria absoluta a les eleccions autonòmiques del 25 de maig. Aquells comicis, tot i guanyar-los, no van servir perquè Arenas evités que PSOE i IU sumessin per formar govern. Davant d'aquesta situació, l'encara líder dels populars andalusos va enviar ahir una carta als membres de la junta directiva regional dels populars en què els expressava la seva renúncia. Al mateix temps, va assegurar als seus companys de partit que delegava a partir d'ara aquelles competències "referides a la coordinació política" a Juan Ignacio Zoido, alcalde de Sevilla, en un gest que el podria assenyalar com a successor.

Un partit "fort" després del congrés

Arenas, malgrat tot, va assegurar que no té "cap mena d'intenció" de tutelar el seu successor al capdavant del PP andalús. "He parlat amb molta gent en aquests dos mesos que he trigat a prendre la decisió, i crec que fa falta que el president sigui algú amb horitzó de futur", va explicar el cap de l'oposició andalús. La seva última voluntat és que del pròxim congrés del partit en surti un partit "molt fort", sobretot ara que el PSOE ha mantingut el poder amb totes les enquestes en contra.

Cospedal li agraeix la feina feta

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va voler agrair a Arenas la feina feta. "La seva tasca ha tingut uns resultats molt visibles", va resumir Cospedal, que va assegurar que els populars el seguiran tenint molt en compte en el futur. La trajectòria de l'encara president del PP andalús en el si del PP és llarga: en va ser secretari general i va acompanyar José María Aznar com a ministre en els seus governs. Després que el PP perdés el poder davant del socialista José Luis Rodríguez Zapatero, Arenas va tornar a Andalusia per encapçalar la llista dels conservadors a les eleccions autonòmiques, com ja va fer a la dècada dels noranta. Cap de les vegades que es va presentar se'n va sortir. ¿Tornarà ara a la política espanyola? "Vull estar en un segon pla, no tinc en l'horitzó tornar-hi", va assegurar ell mateix en declaracions a l'agència Efe.

stats