Política 27/05/2015

ERC perd el sisè regidor a Arenys de Munt en benefici del PP per la validació d'un vot nul

La Junta Electoral de zona dóna la raó als populars, que van impugnar un vot nul que anava acompanyat de propaganda electoral del PP

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEl recompte definitiu de vots a Arenys de Munt fa variar la distribució final de regidors. Diumenge el PP perdia el seu únic regidor i es quedava sense representació al consistori per només un vot, que es va considerar nul perquè el sobre incloïa, a més de la papereta, un fulletó de propaganda electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els populars ho van impugnar i aquest dimecres la Junta Electoral de zona els ha donat la raó. Així, els populars recuperaren presència a l'Ajuntament per segon cop. Aquest regidor el perd ERC, que passa de sis a cinc. Els republicans han anunciat que recorreran la decisió de la Junta Electoral. Es dóna el cas que el 2011 ERC no va obtenir representació a l'Ajuntament de Girona per un sol vot, que l'autoritat electoral va declarar nul perquè anava acompanyat d'una estampa d'Escrivà de Balaguer.

La nova redistribució a Arenys de Munt, però, no suposa grans canvis en l'escenari polític. ERC es manté com a primera força amb cinc regidors, CiU i la CUP en tenen tres i el PSC i PP un cadascun.

stats