11/04/2013

Ariadna, llicenciada en biotecnologia, s'ofereix per fer de cangur

2 min

BarcelonaAl Parlament, la realitat del país es reflecteix al panell d'avisos dels empleats. S'hi pengen crides a la solidaritat, l'anunci d'una motocicleta Yamaha en venda per 4.450 euros, l'oferta d'un pis en lloguer a Andorra per 350 euros mensuals o un ban del 1940 segons el qual queda prohibit usar el català en l'administració pública. El meu anunci favorit és el de l'Ariadna: "Llicenciada en biotecnologia i actualment estudiant de psicologia s'ofereix per fer classes particulars i cangurs".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la porta del Parlament, com en cada ple, un grup d'afectats per un ERO demanen igual que l'Ariadna el suport dels representants del poble. Ahir va ser el torn dels 90 empleats que vol liquidar Alstom Wind. Els partits d'esquerres acostumen a acostar-se als manifestants. Així ho va fer Anna Simó, i també Joan Herrera, aquest amb més bon resultat perquè, a diferència de Simó, va rebre un llarg aplaudiment dels treballadors. Simó i Herrera també es van atansar als representants de la plataforma de Riudaura contra el fracking -un sistema estil Harry el brut d'extracció de gas i cru- per informar-los de com evolucionava el debat sobre la proposta de llei per prohibir-lo. Simó mirava de transmetre optimisme als veïns però a l'hemicicle renaixia la vella aliança CiU-PP per aturar la prohibició. A la dreta se li va sumar un soci inesperat, la CUP, que es va confondre a l'hora de transmetre el sentit del vot. I això que Quim Arrufat, el diputat encarregat del debat sobre el fracking , va mostrar-se molt concentrat durant el ple i sense deixar de prendre notes. El PP també es va cobrir de glòria en la sessió matinera, en concret quan el diputat Jordi Roca ho va aprofitar per fer populisme d'alt voltatge acusant el govern de "regalar la targeta sanitària als immigrants irregulars".

Una altra declaració contundent va ser la d'Oriol Junqueras, que va garantir que "Catalunya genera prou recursos per no fer retallades". Potser és agosarat dir-ho: convertiria Catalunya en excepció a la UE, i més tenint en compte que som capdavanters en l'economia especulativa del totxo. Junqueras i Mas normalment es reparteixen el favor dels convidats. Ahir va rebre més lloances el president que Junqueras, i això que estava refredat i utilitzava terminologia del segle passat, com quan va dir a Albert Rivera que tal concepte "és de primer de bàsica". Dues senyores grans assegudes darrere meu, convidades per Marta Rovira (ERC), aplaudien més Mas. I això que per edat, eren fins i tot anteriors a l'EGB.

stats