Política 17/06/2017

Arnaldo Otegi, escollit coordinador general de Bildu amb el 84% dels vots

El dirigent basc liderarà l'executiva de la formació, que es refunda amb una estructura de partit polític per sobre de la coalició

Efe
1 min
El dirigent abertzale Arnaldo Otegi, durant el congrés d'EH Bildu a Bilbao.

BilbaoEl secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi, ha sigut escollit com a primer coordinador general d'EH Bildu en el congrés que ha celebrat aquest dissabte la formació abertzale a Bilbao. La candidatura que liderava Otegi ha aconseguit el suport del 84% dels vots. D'aquesta manera, el dirigent basc liderarà una executiva o mesa política formada per 19 membres, entre els quals destaca Gari Mujika, que serà el director general d'EH Bildu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidatura d'Otegi ha rebut 2.147 vots a favor, 267 en contra i 132 en blanc. El congrés d'EH Bildu suposa la integració en una formació estructurada com a partit polític de les quatre formacions que fins ara eren part de la coalició: Sortu, EA, Alternatiba i Aralar. L'esquerra abertzale ha assumit en aquesta primera cita la majoria dels càrrecs de la seva nova executiva.

Otegi també ha assegurat durant el congrés que "la batalla de Catalunya és també la nostra" i, per això, ha avisat que "qui fa costat a un partit que amenaça el poble català, no només traeix Catalunya, sinó que es traeix a si mateix, als que van militar històricament en aquest partit".

El nou coordinador general d'EH Bildu s'ha mostrat convençut que el procés és "irreversible", encara que "tardi més o menys i s'hi posin més o menys dificultats". En aquest sentit, ha dit que a Catalunya també s'hi juguen les "llibertats nacionals" del País Basc.

stats