Política 10/09/2015

Arrimadas, sobre el CIS: "Estem a un únic escó de capgirar la política catalana i enviar Mas a casa"

Considera una "ocurrència d'última hora" la proposta de Margallo de reformar la Constitució, canviar el finançament i preservar la llengua catalana

Gerard Pruna
2 min
Inés Arrimadas

BarcelonaLa candidata de Ciutadans el 27-S, Inés Arrimadas, ha celebrat aquest dijous l'enquesta que ha publicat el Centre d'Estudis Sociològics (CIS) i que apunta a que JxSí i la CUP sumarien una majoria absoluta ajustada que oscil·laria entre els 68 i els 69 diputats: "Estem a un únic escó de donar la volta a la política catalana. A un únic escó de poder enviar Artur Mas a casa". La candidata de C's ha destacat que "fins i tot l'enquesta del govern espanyol" situa el seu partit com "l'única alternativa al separatisme a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ciutadans ha reunit aquest dijous a Barcelona el seu Comitè Executiu Nacional, una direcció que es va trobar per primera vegada fa una setmana a Madrid i que aquest cop s'ha reunit a la capital catalana com a mostra, ha dit Albert Rivera, de la seva concepció plural d'Espanya, a més de per donar suport a Arrimadas hores abans que comenci la campanya electoral: "Sortim a guanyar el partit", ha assegurat el líder del partit.

La candidata de Ciutadans pel 27-S ha rebutjat també la proposta del ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, que aquest dijous ha defensat des de Barcelona reformar la Constitució, canviar un finançament injust i preservar la llengua catalana. Arrimadas ha titllat la iniciativa de Margallo "d'ocurrència d'última hora", i l'ha atribuït a que el PP veu que perdrà les eleccions "estrepitosament".

Arrimadas ha lamentat també que la Junta Electoral de Barcelona hagi desestimat la seva petició de que la retransmissió de la Via Lliure de la Meridiana computés dins del temps del bloc electoral de JxSí, i ha avançat que estudien recórrer a la Junta Electoral Central.

stats