Arrimadas comunica a Puigdemont que no compta amb la seva confiança i li lliura un document amb 15 reformes per fer a Madrid

La cap de l'oposició afirma que mentre el Govern continuï impulsant el full de ruta independentista només podrà comptar amb el suport de la CUP

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha escoltat aquest dimecres de boca de la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, que no compta amb la confiança de C's. Forma part del guió previst a l'espera de la qüestió de confiança del 28 de setembre. Un 'sí' de qualsevol grup que no sigui JxSí i la CUP seria una gran sorpresa, però Puigdemont ha preferit reunir-se amb els líders de la resta de forces parlamentàries. Tant Xavier Garcia Albiol (PP), Lluís Rabell (Catalunya Sí que es Pot) i  Miquel Iceta (PSC) tampoc li faran confiança. La CUP ja ha anunciat que votarà 'sí' a Puigdemont. "Mentre el Govern tingui aquest plantejament de trencament, només podrà buscar el suport de la CUP", ha subratllat Arrimadas a la sortida d'una reunió que ha durat poc més d'una hora.

A més de comunicar-li el 'no' en la qüestió de confiança, la líder de C's a Catalunya ha lliurat al cap de l'executiu un document amb 15 de les reformes que el partit taronja ha inclòs ens els pactes amb PP i PSOE al Congrés, com la millora del model de finançament, l'impuls del corredor mediterrani i avantatges fiscals per als autònoms. " El canvi ha arribat al Congrés i nosaltres hi defensem els interessos dels catalans", ha recalcat Arrimadas, que ha criticat que la condició del PDC i ERC a Madrid per donar suport a la investidura d'un candidat sigui el referèndum d'independència i no qüestions "imprescindibles".

"Ells posen com a condició un referèndum d'independència, i nosaltres, aquestes 15 reformes necessàries i imprescindibles per als catalans. Hi ha una diferència evident de plantejament", ha insistit la cap de l'oposició. Les mesures que C's ha plantejat també inclouen un pacte d'estat pels serveis socials i la dependència consensuat amb les comunitats autònomes, tot revertint les retallades des del 2012; un nou pla contra la pobresa infantil; la dació en pagament; un pla de xoc contra la pobresa energètica; un pacte nacional per l'educació o allargar vuit setmanes més el permís de maternitat i igualar el permís de paternitat per garantir la coresponsabilitat entre homes i dones en la cura dels fills.

Més continguts de