Política 17/01/2017

Arrimadas demanarà una reunió a Rajoy després de l'absència de Puigdemont a la Conferència de Presidents

"La cadira que deixa buida no és de CDC, és de tots els catalans", lamenta la líder de C's a Catalunya

Europa Press
2 min
Inés Arrimadas intervé al Parlament per valorar la nova estructura governamental

BarcelonaLa líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, ha anunciat que aquest dimarts demanarà una reunió al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, després que el president del Govern, Carles Puigdemont, no ha assisitit a la Conferència de Presidents, que se celebra aquest dimarts a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa, la líder de la formació taronja a Catalunya ha dit que han esperat fins a l'últim moment per veure si el president acudia a la cita, cosa que considera que estava obligat a fer perquè és l'únic que pot representar tots els catalans en una cimera de presidents: "La cadira que deixa buida no és de CDC, sinó de tots els catalans".

Ha recordat que aquest dimarts es discuteix entre les comunitats autònomes el model de finançament, el model energètic, el mercat únic i altres qüestions, i ha lamentat que en aquesta taula Catalunya no hagi tingut veu pròpia: "Ha deixat abandonats els aturats, gent que espera habitació en un hospital, els professors que imparteixen classes en barracons i els autònoms".

PSC i CSQP critiquen la decisió del president

"Puigdemont ha canviat el paradigma. Un president ha de representar tots els catalans, els que el voten i els que no, i ell decideix de manera individual només representar els independentistes", ha criticat des del Parlament la diputada socialista Alícia Romero. Segons ella, és "una falta de respecte als catalans" que no hagi assistit a la conferència, on es parla de temes "clau" per a Catalunya.

També des de la sala de premsa del Parlament, el portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, ha assenyalat que "a les taules, cal ser-hi sempre i no aixecar-se'n mai". En tot cas, la decisió del president de la Generalitat li sembla "anecdòtica". "El que em semblaria més greu és que el Govern renunciés a tenir una participació més activa en la negociació del finançament autonòmic", ha opinat.

stats