Política 17/05/2019

"Cs es trencarà la cara per vosaltres": Arrimadas i Roldán demanen el vot per aconseguir l'alcaldia de Tarragona

La formació taronja va ser primera força a la ciutat el 21-D, però aquesta primera posició no s'ha repetit a les generals

Ara
2 min
Roldán, Viñuales i Arrimadas, aquest matí a Tarragona

BarcelonaCiutadans va ser primera força a la ciutat de Tarragona el 21-D, però aquesta primera posició no s'ha repetit en les eleccions generals, en què el PSC va obtenir la majoria dels vots i el partit taronja va quedar tercer. No obstant això, la formació continua veient la ciutat com un dels llocs on podrien treure el seu primer alcalde a Catalunya i, per aquest motiu, aquest divendres tant Inés Arrimadas com Lorena Roldán (que sona com a possible futura nova candidata a les pròximes catalanes) han demanat el vot en aquesta localitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ciutadans us defensarà i es trencarà la cara per vosaltres", ha assegurat Arrimadas: "L'única garantia que Tarragona no sigui governada per ERC amb un pacte amb els socialistes és votar Cs". "Tarragona és una gran ciutat, així que votarem tots i tindrem un alcalde que sàpiga que és de tots els ciutadans", ha sentenciat, i ha demanat participació perquè a Cs li pot anar "d'un parell de vots".

Roldán, per la seva banda, ha reivindicat el seu passat polític a Tarragona, on va ser regidora. "El 21-D vam ser punta de llança del constitucionalisme amb més de 120.000 vots", ha recordat al públic: "¿Voleu quatre anys més de Ballesteros com a alcalde? No té projecte a Tarragona". El candidat a l'alcaldia, Rubén Viñuales, ha insistit que Cs governarà "d'una vegada per totes aquesta ciutat". En la seva intervenció, en què ha carregat contra els símbols a l'espai públic i ha censurat la gestió del govern a la ciutat, Viñuales ha defensat "una Tarragona per a tots".

La polèmica de Reus

Les expectatives de Ciutadans a la província de Tarragona eren molt elevades, però el resultat de les generals les rebaixa inevitablement. També la polèmica viscuda a Reus (on Cs també aspira a l'alcaldia) pocs dies abans de començar la campanya, quan els quatre regidors del partit van demanar la baixa de la formació denunciant una caça de bruixes a Cs després que el portaveu del grup, Juan Carlos Sánchez, presentés una denúncia interna al partit per una suposada irregularitat d'un alt càrrec del partit.

stats