Política 07/09/2020

Arrimadas urgeix Sánchez a escollir entre Cs o Podem i l'independentisme per pactar els pressupostos

Reivindica l'esperit del 6 i 7 de setembre i insisteix en una candidatura conjunta amb el PP i el PSC a Catalunya

Anna Mascaró
2 min
Inés Arrimadas, aquest migdia al Parlament

BarcelonaLa líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, continua pressionant per influir en l'elaboració dels pressupostos generals de l'Estat malgrat que el president espanyol, Pedro Sánchez, no hagi tancat la porta aquest dilluns a negociar-los amb ERC i el PDECat insistint en la reforma del delicte de sedició i comprometent-se a convocar la taula de diàleg. "Sánchez ha de triar", ha assegurat la dirigent taronja en roda de premsa: "Nosaltres treballarem perquè el futur d'aquest país no el negociï Torra, Rufián, Iglesias ni Otegi en un despatx".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrimadas també ha apuntat que "les negociacions duraran moltes setmanes": "Sortiran moltes notícies i molts anuncis", ha dit referint-se a les paraules de Sánchez d'avui. "El que ens diuen aquestes informacions és que el separatisme vol negociar els pressupostos, aprofitar l'oportunitat de tenir un govern feble per aconseguir coses per als que van dur a terme un cop d'estat fa tres anys", ha sentenciat.

La presidenta de Cs ha presidit aquest dilluns la reunió del comitè permanent del partit a Barcelona amb motiu del tercer aniversari del ple del 6 i 7 de setembre del 2017 sobre la independència de Catalunya, en què es van aprovar la llei del referèndum i de transitorietat. "Carme Forcadell ha sigut la presidenta que va permetre que s'ataqués el Parlament", ha etzibat. Arrimadas ha reivindicat l'esperit del constitucionalisme aquells dies. "Vam defensar amb dignitat, amb valentia, la veu d'aquesta majoria de catalans que van veure com es vulneraven els nostres drets", ha assegurat, i ha insistit al PSC i el PP en la candidatura unitària. Amb tot, no ha respost en quin punt estan les negociacions amb aquests partits, tot i que els socialistes sempre han rebutjat la proposta i el PP català se n'ha anat allunyant en els últims temps.

No es plantegen celebrar primàries

Arrimadas ha desembarcat a Catalunya en un moment convuls per al partit, després que quatre diputats i una vintena de càrrecs del partit i militants hagin impugnat –com va avançar l'ARA– l'elecció de Carlos Carrizosa com a nou candidat taronja per desplaçar la guanyadora de les primàries, Lorena Roldán. La dirigent taronja ha insistit que la tria del fins ara líder del grup parlamentari s'ha fet d'acord amb els estatuts, cosa que els crítics posen en dubte, i ha deixat en mans de la comissió de garanties la decisió sobre si el procediment s'ha fet legítimament o no.

stats