Política 01/04/2017

Arrimadas adverteix Susana Díaz que si deixa la Junta d'Andalusia haurà de renegociar el pacte amb C's

La líder de la formació taronja al Parlament també defensa que "tot i que la gent està cansada de votar", Catalunya "necessita unes eleccions per superar el monotema"

Ara
2 min
Inés Arrimadas

BarcelonaLa portaveu estatal de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha advertit que si la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, abandona aquest càrrec per la secretaria general del PSOE haurà de renegociar l'acord d'investidura entre PSOE i C's.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions al programa 'Converses', de Cope Catalunya, Arrimadas ha afirmat: "No és compatible fer el salt a la secretaria general del partit, deixar de ser presidenta de la Junta i seguir tenint l'acord d'investidura signat per una persona que no ets tu".

D'aquesta manera, si Díaz és escollida secretària general del PSOE en les eleccions primàries convocades avui per al 21 de maig i abandona la presidència de la Junta, els socialistes andalusos hauran d'obrir un nou període de negociacions amb Ciutadans, ja que no compten amb prou majoria per governar en solitari a la comunitat.

La també líder de C's a Catalunya ha assegurat que el president català, Carles Puigdemont, ha trobat en l'alcaldessa Ada Colau "la millor aliada per parlar tot el dia d'independència i de referèndum". "Colau va votar 'sí' a la independència i va ser a la manifestació de l'11 de setembre. Tothom sap que Colau dona suport a l'independentisme", ha recordat.

També ha defensat que es tornin a avançar eleccions al Parlament: "No serem salvadors de la pàtria, però sí decisius per recuperar el seny. Estem preparats per a tot", ha subratllat abans d'afirmar: "Uns comicis són una gran oportunitat per acabar amb el monotema del procés i tornar a parlar d'innovació, de futur i d'infraestructures".

"Sabem que la gent està cansada de tornar a votar, però les pròximes eleccions seran fonamentals. Estic convençuda que pot haver-hi una alternativa no independentista que no estigui en mans dels radicals de la CUP".

Un govern no independentista, ha opinat, defensaria més bé els interessos de tots els catalans i ha criticat l'absència de Puigdemont a la conferència de presidents autonòmics per abordar el finançament autonòmic.

stats