Política 05/09/2017

Arrimadas assegura que denunciarà una dona que li ha desitjat que la violin

Allau de missatges de suport a la líder de Ciutadans per la mostra d'odi

Ara
2 min
La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas

Barcelona"Només puc desitjar que quan surti aquesta nit la violin en grup perquè no mereix altra cosa. Gossa fastigosa". Amb aquestes paraules s'ha dirigit una dona al seu mur de Facebook a la cap de l'oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, que ha assegurat que la denunciarà. En una piulada a Twitter, ha subratllat la "mostra d'odi" i ha dit que la portarà a la justícia per "totes les dones que han estat violades".

El comentari ha generat una allau de missatges de suport cap a la líder de Ciutadans de moltes dones de diferent color polític. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha donat les "gràcies" a Arrimadas per denunciar-ho, i ha assegurat que el comentari "ofèn totes les dones".

La portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, ha opinat que "no hi ha absolutament res que justifiqui l'apologia de la violència masclista".

La portaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel, s'ha sumat a les mostres de suport a Arrimadas i ha assenyalat que les paraules contra ella són "abominables".

Per la seva banda, la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha expressat la seva "solidaritat" amb Arrimadas com a "dona i com a ciutadana que vol una societat més civilitzada i allunyada d'expressions d'odi".

També a través de Twitter, la diputada de CSQP Jéssica Albiach ha demanat no fer "ni un pas enrere" contra el masclisme i ha reblat: "Si en toquen una, ens toquen a totes".

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha trobat un "espant" les paraules contra la líder de Ciutadans i una "vil ofensa a milions de dones que pateixen violència".

Altres polítics, com el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián; el secretari general de Podem, Pablo Iglesias; diputades de Ciutadans, i regidores del partit taronja a l'Ajuntament de Barcelona han expressat el seu suport a Arrimadas.

Acomiadada del lloc de feina

La dona que ha fet aquests comentaris treballava temporalment a l'empresa Tinsa i ja ha deixat de fer-ho, segons un comunicat de la mateixa companyia. En el text, expressen el seu "rebuig a les inacceptables manifestacions" contra Arrimadas.

stats