Política 10/04/2018

Dimiteix la subdirectora de l'institut que va organitzar el màster de Cifuentes, segons 'Eldiario.es'

Arrimadas augmenta la pressió sobre la presidenta de Madrid: "És una presa de pèl, ha de dimitir"

Ara
2 min
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes. EFE

BarcelonaLa subdirectora de l’institut que va organitzar el màster de Cifuentes ha dimitit per una "crisi de confiança", segons 'Eldiario.es'. Es tracta de la professora Laura Nuño, que des de fa uns mesos era la subdirectora de l’Institut de Dret Públic on es va matricular la presidenta de la Comunitat de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arran de les últimes informacions sobre el màster de Cifuentes, Nuño assegura que li han creat una "crisi de confiança" i reitera que es tracta d’una "decisió personal" que "no té res a veure amb responsabilitats de cap tipus". La firma d’aquesta professora apareixia en les actes falsificades que donaven per convalidades tres assignatures de Cifuentes. Nuño assegura que "no recorda haver firmat aquest paper" i afirma que no era la seva firma.

Arrimadas: "És una presa de pèl, ha de dimitir"

Ciutadans no afluixa la pressió sobre Cristina Cifuentes. La seva portaveu, Inés Arrimadas, ha dit en una entrevista a Onda Cero que les explicacions que ha donat sobre el màster són "una presa de pèl" i que, per tant, "ha arribat un moment en què la senyora Cifuentes ha de dimitir". La portaveu de Ciutadans, que no ha aclarit si votaran a favor de la moció de censura presentada pel PSOE, ha criticat també Ramón Espinar, líder de Podem a Madrid, de voler aprofitar-se del cas del màster de Cifuentes per "demanar poltrones".

A la mateixa hora, però a la Cadena SER, el cap de l'oposició a l'Assemblea de Madrid, Àngel Gabilondo, ha demanat a Ciutadans que doni suport a la moció de censura que presentarà si Cifuentes no dimiteix abans. De fet, la presidenta madrilenya s'està quedant sense suports a dintre del PP, tot i que el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha dit a Telecinco que estava satisfet amb les explicacions donades per Cifuentes. La instrucció que ha donat Mariano Rajoy al partit és salvar, en primer lloc, el govern regional madrileny, i per això no es descarta que Cifuentes acabi dimitint en les pròximes hores.

stats