Política 26/02/2020

Arrimadas s'envolta de part del seu pinyol català per fer el salt a la presidència de Ciutadans

La dirigent taronja registra la seva candidatura, que inclou Jordi Cañas però no Luis Garicano

Anna Mascaró
2 min
Inés Arrimadas passejant pel Passeig de Gràcia durant la Diada de Sant Jordi

BarcelonaLa favorita per substituir Albert Rivera com a presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha registrat aquest dimecres la seva candidatura per les primàries del partit amb una proposta d'executiva que inclou bona part de les persones de confiança que l'acompanyaven a Cs Catalunya, tal com ha avançat La Sexta i confirma Efe. La diputada Marina Bravo, membre de la gestora, serà la secretària en un equip que inclou Carlos Cuadrado com a vicesecretari primer i José María Espejo Saavedra com a vicesecretari adjunt, mentre que l'exsocialista balear Joan Mesquida (un dels fitxatges estrella de Rivera) ocuparia la vicesecretaria segona. Com a portaveu de Cs estatal hi hauria Melisa Rodríguez (diputada al Congrés per Santa Cruz de Tenerife), mentre que la líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, que amb Rivera ostentava aquest càrrec, es mantindrà a l'executiva com a portaveu adjunta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidatura d'Arrimadas no inclou l'eurodiputat Luis Garicano per desig exprés seu (no vol formar part de cap candidatura), però sí Jordi Cañas, històric representant del sector crític del partit que tot i això li ha fet costat durant l'actual crisi interna que divideix el partit entre els partidaris de la dirigent taronja i els del model del vicepresident de Castella i Lleó, Francisco Igea. A més, el president del grup parlamentari de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, es perfila com a secretari d'organització, tot i que en el document registrat avui no consta en cap càrrec.

Altres figures amb què Arrimadas vol comptar per al seu equip són els vicepresidents de Madrid i Andalusia, Ignacio Aguado i Juan Marín; la tinent d'alcalde de Madrid Begoña Villacís, el diputat al Congrés Edmundo Bal i el líder de Cs al País Valencià, Toni Cantó. S'hi afegeixen la consellera de Cultura madrilenya, Marta Rivera; els diputats al Congrés María Muñoz i Marcos de Quinto, i els membres de la gestora Guillermo Díaz i Beatriz Pino. De les 18 persones que Arrimadas vol incorporar a la futura direcció nacional de Cs, 16 ja eren a l'executiva d'Albert Rivera, nou de les quals al Comitè Permanent.

Igea comptarà amb els diputats Sergio Sanz, Antonio Espinosa i María Valle

Després que Inés Arrimadas hagi registrat aquest matí la seva candidatura per competir a les primàries de Ciutadans, el vicepresident de Castella i Lleó, Francisco Igea, ha fet el mateix. En la seva candidatura, segons ha sabut l'ARA, inclourà els diputats catalans Sergio Sanz, Antonio Espinosa i María Valle. Així, els quadres catalans també tenen un paper important en la seva llista, que en les últimes setmanes ha anat sumant suports arreu de l'Estat. La diputada madrilenya Marta Marbán serà la seva segona, així com Orlena de Miguel, que al gener va ser cessada per la gestora.

stats