Política 24/03/2019

Arrimadas diu que la gent "té por física a Catalunya" i acusa Sánchez de cedir davant els independentistes

Rivera adverteix que quatre anys de Torra i el PSOE podrien ser "terrorífics"

Acn
2 min
Inés Arrimadas

BarcelonaLa cap de llista a les eleccions del 28 d'abril a la circumscripció de Barcelona, Inés Arrimadas, fins ara líder de l'oposició al Parlament, ha assegurat aquest diumenge que la gent "té por física a Catalunya" i ha culpat Sánchez de cedir davant els independentistes, que, segons ella, "violen els drets" dels ciutadans "cada dia de l'any". El líder de Ciutadans, Albert Rivera, hi ha afegit que quatre anys més governant el secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, podrien ser "terrorífics". D'acord amb Rivera, serien "quatre anys més amb Torra negociant indults, negociant privilegis i més diners per preparar-se pel cop i amb Pablo Iglesias negociant l'economia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha acusat el PSOE d'abandonar el constitucionalisme i d'aspirar a governar quatre anys més amb els partits independentistes, malgrat que el fins ara ministre de Foment, Luis Ábalos, ha apostat per prioritzar les aliances amb el partit taronja després del 28-A. En un míting des de Saragossa, el líder de Cs ha desmentit que en aquests comicis es decideixi entre "rojos i blaus" -com ha insinuat la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo-, sinó que es tracta d'evitar que l'independentisme segueixi condicionant la política espanyola. "Si els separatistes volen Sánchez, Espanya necessita Sánchez fora de la Moncloa", ha afirmat.

El candidat de Ciutadans, Albert Rivera, ha participat en un míting a València aquest dissabte que ha reunit unes 800 persones. / CIUTADANS

Rivera ha assegurat que, si ell governa, crearà una targeta sanitària única a tot el país. "En comptes de parlar dels ossos de Franco, parlarem de la targeta sanitària única", ha dit burlant-se de l'exhumació de Franco, i ha defensat que "el ciutadà no té culpa de la burocràcia" però sí que té dret a ser atès.

A més, s'ha compromès a impulsar una llei de la custòdia compartida al conjunt de l'Estat durant els 100 primers dies de govern "per garantir la igualtat real i efectiva entre homes i dones". "La custòdia compartida no és de dretes ni d'esquerres, és de sentit comú i un dret de tots els pares", ha afirmat.

stats