Política 24/04/2019

Arrimadas situa Quim Torra com un dirigent d'extrema dreta i titlla Vox de "partit populista"

La candidata de Ciutadans acusa TV3 d'"incitar a l'odi" i defensa aplicar el 155 per "garantir els drets de tots els catalans"

Ara
2 min
Inés Arrimadas en una foto d'arxiu

BarcelonaLa candidata de Ciutadans per Barcelona, Inés Arrimadas, ha qualificat el president de la Generalitat, Quim Torra, com un dirigent d'extrema dreta i populista: "És l'únic dirigent espanyol que ha estat declarat supremacista, xenòfob i racista pel Parlament Europeu". En canvi, Arrimadas ha evitat qualificar Vox com a partit d'extrema dreta. "És un partit absolutament populista", ha afirmat en una entrevista a RAC1. De fet, per a la candidata de Ciutadans, tant Torra com el partit que lidera Santiago Abascal es podrien posar dins el sac del populisme. En aquest sentit, la candidata de Ciutadans ha insistit en avalar el pacte d’Andalusia també per a la Moncloa, tot i que demana preguntar a Vox si també estaria disposat a pactar amb el PP i Ciutadans per facilitar un govern de dretes a tot l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Arrimadas també ha insistit en aplicar l’article 155 a Catalunya des del minut u per "defensar els drets de tots els catalans, que els veuen violats cada dia". En aquest sentit, per a la líder de Ciutadans a Catalunya hi ha motius suficients per suspendre de manera immediata l'autonomia de Catalunya, i n'ha desgranat alguns: "L'incompliment de les resolucions de la JEC per part de Quim Torra, l'adoctrinament a les escoles que han estat denunciades per l'alta inspecció educativa o l'informe del ministre d'Exteriors dient que les ambaixades catalanes estan fetes per fer propaganda política".

A més, la líder de Ciutadans a Catalunya ha tornat a apuntar a TV3, a qui ha acusat d'"incitar a l’odi" i de ser una televisió "feta pels i per als independentistes". Arrimadas ha condemnat que es cremés un exemplar de la Constitució a la televisió pública catalana, però creu que no és tan greu "cantar l’himne de la legió espanyola" a la televisió pública andalusa.

D'altra banda, sobre la polèmica del consentiment en les relacions sexuals, Arrimadas ha defensat que "sense consentiment no hi pot haver relació sexual" i que "el no és no és el mínim". A més, s'ha mostrat partidària de canviar "la tipificació d'abús i agressió" al Codi Penal perquè quedi clar el consentiment en les relacions sexuals, tal com proposa el PSOE, mentre que la candidata popular Cayetana Álvarez de Toledo va posar en dubte que fos necessari.

stats