POLÍTICA
Política 06/05/2013

Arrufat (CUP): "És necessari accelerar els temps polítics pel dret a decidir"

El diputat de la CUP alerta que després de set mesos de "pausa política" des de la manifestació de l'Onze de Setembre, ara ja cap un calendari concret d'exercici de l'autodeterminació

M.colomer / O.march
1 min

BarcelonaAcceleració dels temps polítics, calendari d'exercici de l'autodeterminació i pressió i lideratge social. Aquest és l'escenari que reclama la CUP després de la cimera pel dret a decidir d'aquest dilluns a la tarda al Palau de la Generalitat. El diputat Quim Arrufat ha urgit l'acceleració del procés d'independència per obrir al més aviat millor un procés constituent que permeti reformular des de zero la relació amb el poder econòmic i polític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrufat, però, ha reconegut la seva "incomoditat" amb el format de cimera, més encara quan no s'ha concretat el calendari de treball per a l'exercici de l'autodeterminació.

Avançar-se als esdeveniments

Per Arrufat és inútil confiar que l'estat permetrà la consulta, i ha alertat de la situació social que viu el país no permet dilatar sense data el procés. "No formarem part dels espais unitaris eternament si no es concreta la consulta", ha advertit, i ja ha avisat que no pensen permetre que "el pacte nacional sigui una estratègia dilatòria"

stats