Política 12/06/2018

Elsa Artadi i Meritxell Batet ja preparen la reunió entre els presidents que es farà "abans de l'estiu"

La portaveu del Govern assegura que el govern espanyol no pot obviar la majoria independentista

Aleix Moldes / Núria Orriols
1 min
Artadi i Batet ja preparen la reunió entre els presidents que es farà "abans de l'estiu"

BarcelonaLa reunió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president espanyol, Pedro Sánchez, serà "abans de l'estiu". Amb aquest calendari treballen els equips dels dos executius que ja preparen la trobada, segons ha explicat la portaveu del Govern, Elsa Artadi. La consellera de la Presidència ha dit, en la roda de premsa posterior al consell executiu, que ha mantingut una trucada amb la ministra d'Administracions Territorials, Meritxell Batet, que juntament amb ella serà l'encarregada de treballar la trobada entre Sánchez i Torra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat Artadi, la voluntat del Govern és anar a escoltar quin projecte té el PSOE per Catalunya. Ha aclarit que Torra no hi anirà per parlar només de qüestions sectorials, sinó per abordar el conflicte a Catalunya. Per a la consellera, el govern espanyol no pot obviar que hi ha una majoria independentista al Parlament i que hi ha hagut el referèndum de l'1 d'octubre.

En tot cas, ha restat importància al fet que Pedro Sánchez vulgui veure Quim Torra en el marc de la ronda de contactes amb tots els presidents autonòmics. "Entenem que la trobada no tindrà el mateix enfocament", ha constatat la portaveu.

"Nosaltres hi anem amb una actitud constructiva i dialogant, però volem que el govern espanyol reconegui la situació que existeix a Catalunya", ha afirmat.

stats