Política 15/02/2018

Artadi replica a Pascal que la situació no és "estable" per culpa del joc "antidemocràtic" de l'Estat

La portaveu de JxCat deixa clar que també cal legitimar el president Puigdemont i les institucions

Acn
2 min
La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, durant l'entrevista a l'ACN

BarcelonaLa portaveu del grup parlamentari de JxCat, Elsa Artadi, ha respost a la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, que demana un govern "estable dins la legalitat" en una entrevista que publica 'La Vanguardia' aquest dijous. En una entrevista a l'ACN, Artadi replica que "el govern estable el desitja i defensa tothom" però que la situació no és precisament "estable" com a conseqüència del joc "antidemocràtic" de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Artadi remarca que també cal legitimar les institucions -enteses com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el Govern i el Parlament- i deixa clar que cada departament ha de complir la seva tasca i que el lideratge de l'Executiu correspon al "president legítim". En aquest sentit, la portaveu de JxCat subratlla que la formació manté que aquesta responsabilitat l'ha de poder tenir Puigdemont des de Sant Jaume: "No hem canviat mai la nostra posició: el Palau és on s'ha de fer la feina, i aquesta és la nostra estratègia a seguir". Preguntada sobre si creu que el PDECat està més a prop d'ERC que de JxCat, Artadi diu que això ho hauria de respondre el partit de Pascal.

I si Puigdemont no pot tornar a Catalunya? Artadi es limita a reiterar que la intenció és investir el seu candidat. Així mateix, sentencia que el 30 de gener -el dia que el president del Parlament, Roger Torrent, va ajornar el ple d'investidura- el grup de JxCat estava preparat. Referint-se a Esquerra, la dirigent de JxCat assevera que ara s'està treballant per les "garanties" que reclamaven els republicans.

En aquest sentit, Artadi constata que el Parlament és la cambra que legisla i que, per tant, es pot canviar la norma per tal que modificant la llei de presidència es pugui investir Puigdemont. "Se'ns diu que calen més garanties, però la qüestió no és de discrepàncies entre nosaltres, al contrari, que puguem anar tots junts: la CUP, ERC i JxCat".

Artadi confirma que ja s'han reprès les negociacions amb ERC i que es treballa "intensament" per poder tirar el país endavant i solucionar la situació actual, després d'uns dies sense converses formals entre ambdues formacions per desencallar la investidura.

La portaveu de JxCat remarca, en tot cas, que amb ERC s'han conjurat a negociar de manera "discreta", i que les converses són "diàries" i "intenses". "Les negociacions entre nosaltres no són el més important, ho és el repte que tenim per tirar el país endavant. Hem de poder trobar, i trobarem, la manera de solucionar la situació on estem", conclou.

stats