Política 29/01/2019

Artadi afirma que li faria "il·lusió" el salt a Barcelona però diu que encara no està tancat

Explica que s'ha de concretar el projecte, la llista i el seu relleu al Govern

Núria Orriols
2 min
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, en la roda de premsa posterior al consell executiu d'aquest dimarts

BarcelonaEl salt de la consellera Elsa Artadi a l'Ajuntament de Barcelona continua pendent. Ara bé, aquest dimarts, la mateixa portaveu del Govern ha dit que li faria "il·lusió" ser la número dos de l'exconseller Joaquim Forn a les eleccions municipals. En la roda de premsa després de la reunió del consell executiu, ha dit que s'està treballant en la candidatura, el projecte i també com això afectarà el govern de la Generalitat, tant pel que fa al titular del departament de la Presidència com al de portaveu de l'executiu.

"Es negocia tot. Com endrecem Presidència, el grup parlamentari de JxCat, la llista electoral [...] És evident que la llista també passa per un partit [el PDECat] i volem fer les coses ben fetes", ha dit la consellera. "Em faria il·lusió que es pogués materialitzar, hi ha molt bona sintonia amb l'exconseller Forn", ha afegit.

Tot i que Artadi no ha detallat quins escenaris obre el seu salt a Barcelona, fonts coneixedores sí que apunten que Meritxell Budó, alcaldessa de la Garriga, seria un dels relleus que ha assenyalat l'exconseller de la Presidència Jordi Turull, actualment empresonat. D'altra banda, altres fonts governamentals, apunten que el president Torra es planteja separar també la figura del conseller de la Presidència de la del portaveu del Govern. Un trencaclosques que, ara per ara, encara no està resolt.

A tot això s'hi afegeix també la negociació per a la candidatura de Barcelona. Queda clar que Forn i Artadi encapçalarien la llista, però llavors han d'encaixar diversos elements: la incorporació de Ferran Mascarell; la de l'alcaldable del PDECat, Neus Munté; l'equip d'Artadi, i també els regidors que fins ara han estat a l'ajuntament representant el PDECat.

stats