Política 18/04/2018

Artur Mas viatja a Escòcia per reunir-se amb Nicola Sturgeon i parlar de la situació a Catalunya

El president ha agraït el suport del govern escocès al procés independentista català

Ruth Pérez Castro
2 min
Artur Mas viatja a Escòcia per reunir-se amb Nicola Sturgeon i parlar de la situació a Catalunya

BarcelonaDesprés de visitar dijous passat Carles Puigdemont a la capital alemanya, Artur Mas s'ha reunit aquest mateix dimecres a Escòcia amb la primera ministra, Nicola Sturgeon. Convidat al Parlament escocès, Mas ha conversat amb Sturgeon sobre la situació política entre Catalunya i Espanya, així com sobre la relació entre Escòcia i el Regne Unit. Els dos líders han compartit la seva voluntat de "quedar-se a Europa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més enllà de la visita institucional d'aquest dimecres, ahir el president Mas va pronunciar una conferència a la Universitat d'Edimburg en què va "agrair a la població i a les autoritats escoceses" el suport que els darrers dies ha rebut la consellera Clara Ponsatí. A més, Mas va aprofitar per lamentar la impossibilitat d'arribar a un acord amb l'estat espanyol i va assegurar que "no hauria de ser tan difícil" pactar un referèndum. "Escòcia i el Quebec en són l'exemple", va afirmar Artur Mas, i va afegir que "els països democràtics i moderns seuen a la taula a negociar i deixen votar.

A banda, el president va voler explicar el motiu de la seva visita i deixar clar que "no es pot tolerar que a Espanya es vulnerin els drets humans" i que això "s'ha de dir a Europa". Durant l'acte, Mas va recordar les múltiples vegades que Catalunya ha demanat diàleg amb el govern espanyol i les sistemàtiques respostes negatives que ha rebut. "Demanem un diàleg polític real i que s'acabin les persecucions polítiques", va sentenciar.

En el col·loqui, que va comptar amb la presència de la consellera Ponsatí i de diversos representants del món acadèmic escocès, Mas va recordar que "nou membres del Govern són a la presó i set persones més són a l'exili", i que, a d'altres els han "multat i inhabilitat". Qualsevol nació ha de tenir el dret d'autodeterminació, i Catalunya és una nació", va concloure el president.

stats