CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 30/11/2010

Artur Mas: "Convidaré tots els partits a defensar el concert a Madrid"

El líder de CiU explica a TV3 que defensarà "fins a les últimes conseqüències" un "pacte fiscal amb Madrid en la línia del concert econòmic"

Redacció
2 min
Artur Mas atenent als mitjans de comunicació després de votar diumenge

Sant Joan Despí p { margin-bottom: 0.21cm; } "Penso plantejar una operació catalana, i convidaré tots els partits catalans a plantejar el concert a Madrid i a defensar-lo fins a les últimes conseqüències. El PSC haurà de resoldre què vol fer. Els argumentaré que cal que tots els partits facin pinya per defensar un pacte fiscal en la línia del concert econòmic". Aquesta és la proposta de l'Artur Mas que ja es veu al palau de la Generalitat governant, segons ha explicat en la primera entrevista a TV3 després de guanyar amb un marge ample les eleccions de diumenge. El que no està clar és que vulguin convocar un referèndum sobre la qüestió, "amb tot l'enrenou que comporta", i tot dependrà de fins a quin punt els catalans tenen "la paella pel mànec" a Madrid, segons ha anunciat fa uns minuts a preguntes de la directora de TVC, Mònica Terribas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha opinat sobre les dues renúncies destacades que ja ha provocat el 28-N, les de José Montilla i Ernest Benach. "Jo no ho vaig fer. I tampoc ho hauria fet ara, m'hauria quedat almenys una temporada", ha dit després que el president de la Genetalitat i del Parlament, les dues primeres autoritats del país, hagin dit que renuncien al seu escó i que deixen la política institucional després dels mals resultats dels seus partits, PSC i ERC, en les eleccions de diumenge.

Mas ha advertit que "quan et presentes és perquè els que et voten et voten perquè els representis". Per tant, ell s'hauria quedat, també aquesta vegada, encara que no hagués guanyat les eleccions amb prou marge per governar, encara que li hagués passat per tercera vegada. "No sé si m'hauria quedat tota la legislatura, però m'hauria quedat almenys una temorada per no ser part del problema, en lloc de ser part de la solució".

També ha ratificat que farà una auditoria exhaustiva de les finances de la Generalitat, que eliminarà conselleries i que es proposa mesures d'estímul, sense subvencions, per reactivar l'economia, ja que és "un objectiu de país" reduir l'atur a la meitat.

Tot i no voler desvelar detalls del seu pròxim Govern, Mas ha explicat que hi haurà "un màxim" de dotze conselleries i no descarta nomenar un conseller en cap, que visualitzaria com a número dos del seu executiu.

stats