NOU GOVERN
Política 26/12/2010

Artur Mas intenta convèncer Ferran Mascarell perquè sigui conseller de Cultura

Un fotògraf del diari 'El País' els va retratar divendres reunits al bar d'un hotel del centre de Barcelona

Redacció
2 min
Portada d'El País que mostra Artur Mas i Ferran Mascarell reunits en una cafeteria

BarcelonaCom ja s'havia dit fa gairebé un any, quan Artur Mas va anunciar el "govern dels millors" amb fitxatges aliens a CiU, Ferran Mascarell és l'objecte del desig del president electe per a la conselleria de Cultura. Ho assegura el diari madrileny El País, que ahir dissabte publicava a la portada de l'edició per a Catalunya una fotografia de Mas i Mascarell reunits divendres al bar d'un hotel del centre de Barcelona i que aquest diumenge la reprodueix en la portada de l'edició impresa per a tot l'Estat. En la imatge, se'ls veu clarament, parlant en aquest lloc públic i poc discret, tot i que no es veu gent a les taules del voltant. En la conversa, el líder de CiU hauria intentat convèncer l'exconseller socialista perquè accepti el càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el rotatiu -que a Madrid es publica avui, dia de Sant Esteve, a diferència del que passa amb els diaris catalans-, Mas va dedicar una hora i mitja a intentar convèncer Mascarell, un maragallista que s'ha distingit com una de les veus crítiques amb l'actual direcció del PSC des de l'anomenada ànima catalanista del partit de José Montilla.

La Vanguardia també anunciava aquest dissabte a la nit, amb un article de Jordi Barbeta publicat a l'edició digital, que Mas "sondeja" Mascarell. I indica que els dos interlocutors s'haurien donat de temps fins a dilluns per prendre una decisió. Aquest text subratlla que, per ara, no hi ha cap compromís per cap de les dues parts.

La conselleria de Cultura és una de les que més està costant a Artur Mas. És una de les que vol cobrir amb un independent o algú aliè a CiU, ja que és aquest tipus de fitxatges estil Nicolas Sarkozy és una de les seves promeses. Segons diverses fonts, ha temptejat diverses persones. La directora de la Fundació Miró, Rosa Maria Malet, i la rectora de la UOC, Imma Tubella, haurien rebut l'oferta i l'haurien desestimat.

stats