Política
Política 08/02/2011

Artur Mas: "La Generalitat té dificultats importants de tresoreria"

Redacció
1 min
Zapatero saluda Artur Mas

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha insistit avui en una entrevista a RAC1 que "la Generalitat té dificultats importants de tresoreria a hores d'ara", i així li va remarcar ahir al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Tot i això, ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat i ha assegurat que "les nòmines es pagaran". En aquest sentit, ha valorat positivament com un primer pas els acords assolits ahir a Madrid, que permetran a la Generalitat emetre deute per valor de 2.500 milions d'euros, però ha volgut deixar clar que "no tindríem aquests problemes si les transferències de fons entre els territoris espanyols fos una altra".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha explicat que Catalunya necessitarà demanar crèdit per valor d'11.000 milions d'euros, i per això és necessari fer "signes d'austeritat clara" com ara viatjar en classe turista en els vols. El president ha explicat que "en tots els vols de menys de 3 hores tots els consellers viatjaran en turista".

El president de la Generalitat també va recordar a Zapatero que "a Espanya no li convé una Catalunya contra les cordes". En aquest sentit Mas ha avançat que "sembla que respecte a l'aeroport del Prat hi pot haver una solució perquè les institucions catalanes tinguin veu i una posició determinant".

Un altre dels detalls que Mas ha explicat de l'entrevista d'ahir és que el president Zapatero va dir que "entenia" la distància emocional amb Espanya que havia provocat la sentència del TC.

stats