PLE DEL PARLAMENT
Política 19/01/2011

Artur Mas defensa públicament la consellera de Justícia i revela contactes "discrets" amb Madrid

El president de la Generalitat renega del sistema de finançament pactat per l'anterior govern l'estiu de 2009

Oriol March
1 min

BarcelonaDesprés d'un matí d'atacs per part dels partits catalans, a excepció de PP i Ciutadans, Artur Mas ha hagut de sortir a defensar la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, assegurant que, com a advocada de l'Estat, "només complia ordres" en el cas de les consultes independentistes. Mas ha anat més enllà i ha assegurat que, si en algun moment Bozal no se sent en sintonia amb els postulats nacionals del Govern, té tot el dret d'abandonar-lo. Ara bé, el president de la Generalitat ha confiat que farà una bona feina al departament perquè el seu currículum és "excel·lent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el mateix discurs de contrarèplica a la resta de líders parlamentaris, Mas ha revelat que hi ha hagut contactes discrets entre consellers del Govern i membres de l'executiu de l'Estat per tal d'avaluar la situació de les finances catalanes. El president de la Generalitat ha assegurat que el fons de competitivitat, una bossa de diners que servia per beneficiar els territoris més productius –entre els quals hi ha Catalunya–, té una provisió nul·la als pressupostos de l'Estat per a l'any que ve. Mas ha fet servir aquesta dada per carregar contra el sistema de finançament pactat per Antoni Castells a finals d'estiu de 2009.

Amb tot, el president de la Generalitat ha reconegut que, fins ara, les mesures d'austeritat adoptades "són la xocolata del lloro" econòmicament parlant, però "per alguna cosa es comença", ha afirmat Mas.

stats