Política 03/04/2011

Artur Mas adverteix al PSC que ha creuat "les línies vermelles" que un partit de govern no pot trepitjar

El president assegura que l'executiu català "troba molt a faltar" el suport dels socialistes, que "sembla que no han après res en set anys"

Pere Martí
2 min

El PSC ha creuat "les línies vermelles" que un partit que ha estat al govern no es pot permetre trepitjar. Són paraules d'Artur Mas en la celebració del dia de CiU a Barcelona. El president de la federació i de la Generalitat ha acusat els socialistes catalans d'estar al costat d'un govern que "fa la punyeta" al de la Generalitat, en referència a l'executiu del PSOE, i en canvi critiquen constantment el de Catalunya, tot i ser "conscients de la situació difícil" del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Mas, el Govern català "troba molt a faltar" el suport del PSC. El president ha arribat a la conclusió que els socialistes "sembla que no han après res en set anys al govern" i ha assegurat que José Montilla el critica "cada dia", enlloc de fer pinya, com seria propi d'un expresident . Aquestes afirmacions les ha fet durant la commemoració d'"El Dia de CiU", al qual han assistit la majoria de dirigents de la federació i els candidats a les eleccions municipals del 22 de maig.

Molt aplaudit pels assistents, el president de la Generalitat també ha volgut enviar um missatge al govern de José Luis Rodríguez Zapatero advertint-lo que tracti millor a Catalunya perquè en aquest últim any de legislatura "ens necessitaran més ells a nosaltres que nosaltres a ells". En clau de política espanyola, també ha intervingut Josep A. Duran i Lleida, que ha manifestat que els catalans "estem tips de pagar" mentre a d'altres indrets només viuen del subsidi o es financen "operacions públiques de canvi de sexe".

Més crítiques als socialistes, en l'entrevista a l'ARA

Els retrets de Mas al PSC en l'acte de la Ciutadella s'afegeixen als que ja els ha fet en l'entrevista que aquest diumenge publica l'ARA. Hi assegura que els socialistes estan fent un "paper galdós" en relació amb l'estira-i-arronsa amb Madrid per les retallades pressupostàries. "Aquí ens acusa de voler reduir el pressupost i a Madrid ens diu que multipliquem per dos l'ajust. Això és demencial, penós", argumenta a l'entrevista, que podeu llegir a l'ARA PREMIUM o a l'edició en paper.

stats