Política 12/03/2018

Artur Mas demana difondre la gravació sencera de la seva declaració al Tribunal Suprem

La seva defensa presenta una queixa per la filtració d'alguns fragments als mitjans

Ara
1 min
L'expresident de la Generalitat Artur Mas arribant al Tribunal Suprem

BarcelonaArtur Mas demana a Pablo Llarena que li permeti fer públic l'interrogatori sencer al Tribunal Suprem del passat 20 de febrer. La seva defensa ha presentat una queixa al jutge instructor de la causa per rebel·lió en què ha expressat el "malestar" per la filtració a 'El Confidencial' de "diligències sumarials reservades". En un escrit presentat aquest dilluns, considera que la reproducció de fragments seleccionats "desvirtua" la declaració de Mas "en el seu conjunt" i ocasiona un "perjudici institucional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Se sol·licita que, amb caràcter excepcional i donada la ponderació d'interessos en joc, autoritzi aquesta part a procedir a la divulgació íntegra de l'àudio de la declaració (...) que faria l'oficina de premsa del Sr. Mas", conclou el text.

La notícia del mitjà que va filtrar l'interrogatori, publicada el 9 de març, porta per títol "Allò fonamental era pressionar el govern espanyol" i explica que l'objectiu del referèndum era que el govern espanyol s'assegués a negociar. En aquest sentit, Mas va fer saber al jutge que va instar Carles Puigdemont a no fer la DUI i convocar eleccions.

La notícia d'El Confidencial, però, aquest dilluns ja compta amb les tres hores de gravació de l'interrogatori de Mas. Fonts properes a l'expresident de la Generalitat asseguren que abans només hi havia uns minuts publicats, cosa que va motivar la presentació de la queixa. Des del mitjà digital, però, subratllen que es va adjuntar sencera des del principi.

Queixa de Mas al Suprem
stats