Política 30/09/2015

Mas: "Les querelles pel 9-N estan superades pel mandat del 27-S"

El president, imputat formalment des d'ahir pel procés de participació, assegura que "legalment" no va desobeir el Tribunal Constitucional

Oriol March
1 min
Artur Mas, en la compareixença de premsa posterior a la impugnació del nou 9-N / EFE

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha considerat aquest dimecres en una entrevista a Catalunya Ràdio que "legalment" no va desobeir les instruccions del Tribunal Constitucional (TC). "Políticament, hi va haver una rebel·lió democràtica contra l'Estat", ha apuntat Mas, que s'ha confessat "políticament rebel davant l'Estat" per posar les urnes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si no ens interessa seguir en aquest ordenament jurídic, el que hem de fer és canviar de marc. El 27-S va ser l’aval democràtic del 9-N de l’any passat. Les querelles estan superades des del 27-S. La gent ha avalat el 9-N i li ha dit a l’Estat que deixi de ser prepotent i ridícul", ha insistit el líder de CDC.

Mas ha assenyalat que el TC no va especificar quins procediments calia suspendre, i que en això es fonamentarà la seva defensa en la declaració que farà el pròxim 15 d'octubre. "No tinc vocació de màrtir ni d'heroi", ha assenyalat el president, que ha evitat referir-se a les conseqüències d'una hipotètica inhabilitació en cas que el judici tiri endavant.

stats